И тази година в навечерието на Рождество Христово, БНТ стартира

...
И тази година в навечерието на Рождество Христово, БНТ стартира
Коментари Харесай

Нови серии от филмовата поредица „Открий Пловдив“


И тази година в навечерието на Рождество Христово, Българска национална телевизия започва излъчването на документалната поредност „ Открий Пловдив “.

Това е вторият сезон на авторския план на Българска национална телевизия Пловдив. През предходната година беше осъществен първият сезон от 10 епизода къси документални форми, отдадени на историческите, архитектурни и културни забележителности на Пловдив.

Идеята за основаването му е обвързвана с 50-годишнината на първата извънстолична телевизия. Премиерата на новите епизоди по БНТ1 през 2022-ра е предшествана от повторното лъчение на първите 10, а новите можете да гледате всеки ден до Коледа, от 14.30 по Българска национална телевизия 1.

Вторият сезон показва най-старите културни институции в Пловдив-НБ ”Иван Вазов ”,Археологическия, Етнографския музей, Природонаучния, огромните събития – Европейски месец на културата’99, Европейска столица на културата ‘2019, забележителната фигура на Димитър Кудоглу, Градската художествена изложба и Първия български професионален спектакъл.

Проектът е квалифициран в партньорство и с поддръжката на Община Пловдив, отдел „ Култура “. След излъчването по Българска национална телевизия 1, новият сезон ще бъде показан и по канала за просвета и образование-БНТ2, а епизодите ще бъдат налични и в YouTube канала на Българска национална телевизия Пловдив.

Още няколко “пловдивски ” продукции е присъединила Българска национална телевизия в празничната си стратегия.

На 24 декември, от 16.00 часа поредицата НА ОПЕРА С БНТ2 показва “ Дългата Коледна вечеря ”- филм за работата на международния хореограф Раду Поклитару с балета на Държавна опера Пловдив.

На 25 декември, от 15.00 часа по БНТ2 можете да гледате “Изгряла ясна звезда ”-  Коледен концерт на ФА „ Тракия ”.

А в първия ден от Новата 2023, в 14.00 часа, Българска национална телевизия 2 ще излъчи кино лентата на Българска национална телевизия Пловдив “Сън за изгубени светове ”.

Филмът показва от близко международния образен актьор Стефано Пода, основал с екипа на Опера Пловдив знаковите спектакли “ Силата на ориста ” и “Орфей и Евридика ”.

Артистът е надълбоко разчувствуван от срещата с античния Филипопол и опцията да “реконструира ” един нравствен свят, оттатък видимостите и времето.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР