И служителите на затворите излизат на протест. Поводът е уволнението

...
И служителите на затворите излизат на протест. Поводът е уволнението
Коментари Харесай

Служители на затворите протестират срещу уволнението на синдикални лидери

И чиновниците на пандизите излизат на митинг. Поводът е уволнението на младши специалиста Емил Велков, който е оглавил митинга на чиновниците на Софийския затвор.

Пред медиите Велков разгласи, че е уволнен, тъй като е приканвал с ръка сътрудниците си да излязат на платното по време на митинга.

Служители стачкуват и поради цялостното ръководство на дирекцията и по думите им поради това, че няма съответни решения на техните проблеми.

Пред медиите уволненият чиновник съобщи, че желае оставката на цялата дирекция. От своя страна шефът на дирекцията съобщи, че тези претенции са неоснователни, като добави, че уволненият през годините е имал редица санкции. Едно от последните е липса на оръжие.

" В годините обратно няма никакъв разговор и няма съгласие нито сред нас, да не приказваме за публични поръчки какво се случва, знаете го не от нас, а от прокуратурата, режима на работа, неналичието на хора ", съобщи Емил Велков.

" За въпросния чиновник, който е дисциплинарно уволнен, желая да кажа, че същият за близо 30 години работа в местата за отнемане от независимост е неведнъж наказван. Едно от последните санкции е за изчезнало оръжие, последното е за овакантяване на работното място и блокиране на булеварда без позволение от съответните органи ", сподели шефът на основна дирекция " Изпълнение на наказванията Ивайло Йорданов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР