И след приемането на законите на първо четене, протестите продължават.

...
И след приемането на законите на първо четене, протестите продължават.
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания: Въпреки приетите на този етап закони - протестите продължават

" И след приемането на законите на първо четене, митингите не престават. Искаме да забележим финала. "
Това съобщи пред публицисти в Народното събрание Мая Стоицова от организацията на майки на деца с увреждания „ Системата ни убива “.
" Днес в парламентарна зала чухме депутати от всички партии да приказват на нашия език против ТЕЛК, за хоризонтални политики за уврежданията, за обединен указател на хората с увреждания. Най-после заговориха на нашия език “, уточни тя. „ Сега ние желаеме да ги попитаме - подготвени ли са да се преборим с ТЕЛК. Явно е общо искане и всички считат, че това е огромната пречка промяната да не се случи по този начин, както би трябвало “, сподели още Мая Стоицова. "
Протестиращите майки се оповестиха срещу предлагането на ГЕРБ, общественият министър да остане отпред на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.
" Против сме отпред на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания да бъде министър. Желанието ни е отпред на съвета да седи вицепремиер, защото хората с увреждания не са в общественото министерство. Трябва да бъдат обвързани министерство на опазването на здравето и това на образованието, а това не може да го направи общественият министър.”
“Нашата битка е да излезем от отговорността на обществения министър, а това предложение на ГЕРБ е ужасяващо. Не можем да предположим, че страната може да зависи от тази персона (Валери Симеонов). Ние продължаваме и през днешния ден с митингите за оставката му. Всички се убедихте, че ние устояваме на всевъзможни условия. Ще продължим да бъдем денем на улицата, а вечер на палатките”, съобщи друга протестираща майка- Вера Иванова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР