И след отпадане на извънредната епидемична обстановка всеки, който желае,

...
И след отпадане на извънредната епидемична обстановка всеки, който желае,
Коментари Харесай

Остава възможността за ваксинация срещу COVID-19 на трудноподвижни хора

И след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура всеки, който желае, може да си сложи ваксина против COVID-19 в имунизационните пунктове в лечебни заведения и районни здравни инспекции. Актуална информация за активността на имунизационните пунктове на територията на съответната област се разгласява на интернет страниците на РЗИ. Остава опцията и трудноподвижните хора, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони да бъдат имунизирани против COVID-19 от мобилни екипи, образувани от РЗИ, ЦСМП и лечебни заведения в страната,  показват от Здравното министерство. 

" Към 1 март са ваксинирани общо 25 604 трудноподвижни лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони, като информацията се събира ежемесечно. Най-голям е броят на ваксинираните от мобилни екипи в област Бургас – 5 648 жители, от които 4 055 са трудноподвижни, а 1 593 – лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони.  На територията на Столичната РЗИ са имунизирани 1 860 трудноподвижни лица ", допълват от Министерство на здравеопазването.

В Софийска област ваксинирани са 1 667 лица. На територията на област Велико Търново с ваксини против COVID-19 са ваксинирани 141 трудноподвижни жители и 1 583 поданици на труднодостъпни обитаеми места. В област Стара Загора ваксини против коронавирусната зараза са сложени на 1 698 искащи.

В област Благоевград ваксини против COVID-19 са сложени на 1 111 жители. За област Варна – ваксинирани са 1 275 души, от които 374 трудноподвижни жители и 901 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони. 

В област Хасково ваксини против коронавирусната зараза са сложени на 842 искащи. За област Силистра броят им надлежно е 909. В област Сливен са имунизирани 814 лица. В област Перник ваксини против COVID-19 са сложени на 672 трудноподвижни жители и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони.

На територията на област Ямбол са имунизирани 739 трудноподвижни лица. 625 са ваксинираните лица в област Кърджали.

602 трудноподвижни жители и 114 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони са имунизирани против COVID-19 в област Кюстендил . В област Русе ваксини против COVID-19 са сложени на 542 жители, в област Търговище – на 566 жители, в област Враца – на 446 жители.

Желаещите да бъдат ваксинирани против коронавирусната зараза и попадащи в съответните категории жители могат да се свържат със съответното РЗИ, с цел да бъде планувана имунизацията им от мобилен екип на здравната ревизия, на ЦСМП или на лечебно заведение, съгласно основаната в региона организация.

Информация за опциите за имунизация на трудноподвижни хора и живеещи в отдалечени региони можете да намерите на уеб страницата https://plusmen.bg – част от осведомителната акция „ Плюс мен “ на Министерството на здравеопазването за изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР