И след кабинета Борисов беше тежко, и след Петков е

...
И след кабинета Борисов беше тежко, и след Петков е
Коментари Харесай

Радев: И след кабинета Борисов беше тежко, и след Петков е същото

И след кабинета " Борисов " беше тежко, и след " Петков " е същото, разяснява през днешния ден президентът Румен Радев.

Определени кръгове нагнетяват неистини и напрежение против служебния кабинет още от първия му ден, преди да е оповестил някакви планове и дейности. Това разяснява президентът.

„ Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството постоянно е тежко. Така беше след кабинета „ Борисов ”, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха, по този начин е и след кабинета „ Петков ”, е мнението на президента.

Според него избрани медиатори и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е допустимо да им се отнеме опцията да печелят от рецесията, която самите са провокирали. „ Домакинствата и бизнеса желаят евтини и надеждни доставки ”, изясни Радев.

Той увери, че макар тежкото завещание, което служебният кабинет заварва - и в писмено, и в техническо отношение, то ще направи максимума. „ И мой, и на служебното държавно управление приоритет е диверсификацията. Ще стане, само че желае доста работа, с цел да се навакса пропуснатото ”, добави президентът.

Радев уточни, че разривът, който се разяснява, не е сред него и социалистите. Имало обаче подобен сред управлението на Българска социалистическа партия и левите хора, който проличал на изборите. В никакъв случай няма реваншизъм от страна на служебния кабинет, отговори той на въпрос на NOVA.

„ На служебното държавно управление съм дал независимост на министрите да дефинират своите екипи, тъй че да подхващат най-ефективни и решителни дейности за преодоляване на рецесията в границите на закона ”, акцентира още президентът. 

С усмивка и „ белким не би трябвало да се сменят министри ” президентът разяснява рокадите в държавните институции. И добави: „ Ако приказваме за политически назначения, обърнете се обратно, изключително в някои министерства в ръководството на четворната коалиция. Тогава ще разберете какво значи политическа чистка ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР