И сами знаете, че домашната храна, независимо дали става въпрос

...
И сами знаете, че домашната храна, независимо дали става въпрос
Коментари Харесай

Домашният шоколад, който ще ви плени – готов за 10 минути

И сами знаете, че домашната храна, без значение дали става въпрос за десерти, съществени, салати, разядки и други, е доста по-вкусна от купешката. Проблемът е в това, че рядко намираме време, в което да я приготвим.

Днес обаче ще ви издадем тайната за най-вкусния домакински шоколад, чиято изработка не ще ви отнеме повече от 10 минути. Крайният резултат е приказен. Вкусът на това лакомство превъзхожда неведнъж всички тези шоколади, които можем да си купим от веригите магазини.
Най-вкусният домакински шоколад Продукти, които ще са ви нужни:
• 170 гр. изсъхнало мляко;

• 180 гр. захар;

• 120 гр. масло;

• 100 мл. вода;

• 50 гр. какао;

• Ядки по желание (за предпочитане е да заложите на лешници).
Начин на подготвяне:  Ето по това се познава същинският ШОКОЛАД. Спрете да купувате некачествени артикули! Ето по това се познава същинският ШОКОЛАД. Спрете да купувате некачествени артикули!
Шоколадът има безчет почитатели. Тази наслада ни кара да се пристрастяваме към нея и да желаеме да похапваме още и още. Само няколко...

Най-напред започнете със разбъркване на сухото мляко с какаото. Трябва да се получи еднородна примес.

Водата и захарта се поставят на котлона, тъй че сместа да заври и да се получи захарен сироп. След момента на завиране се държи почти 6 минути. И сами ще видите по какъв начин течността последователно стартира да се сгъстява. В него миг се прибавя и маслото. Бърка се доста добре, до момента в който не се разтопи.

Накрая се прибавя сместа от изсъхнало мляко и какао и се бърка пламенно. Добавят се и ядките. Свалете от котлона и разпределете горещия шоколад в подобаваща форма или върху равна повърхнина. Когато изстине, приберете в ледник.

Ето, че имате най-вкусното лакомство, с което да се възнаграждавате всякога, щом ви се похапва нещо сладичко!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР