И руснаците започнаха да се превръщат във вечни деца“Световната тенденция

...
И руснаците започнаха да се превръщат във вечни деца“Световната тенденция
Коментари Харесай

И руснаците започнаха да се превръщат във „вечни деца“

И руснаците започнаха да се трансформират във „ безконечни деца “
Световната наклонност за обезценка на фамилните полезности към този момент е засегнала и Русия, настояват специалисти.

Днешното население на Руската федерация избира да встъпва в брак в доста по-зряла възраст от своите родители. Причините за отлагането обаче могат да бъдат освен инфантилност, само че и желанието първо да се построи кариера и реализира финансова непоклатимост.

Бум на сватбите в Русия се чака на датите, които съдържат три осмици: 8, 18 и 28 август. Според уредниците на сватбени събития доста от двойките избират да се бракосъчетаят точно на сходни „ красиви “ дати с повтарящи се числа.

Данните от съветската публична статистика за последните седем години сочат, че междинната възраст за подписване на брак се е нараснала до 34 години.

Според Александър Рикел, доцент по логика на психиката в Московския държавен университет (МГУ), бракът е един от главните маркери за обществена зрялост, само че неговата полезност последователно девалвира.

„ Официалната статистика просто удостоверява стандарта във връзка с младото потомство, т.е. хората, който през днешния ден са под 30-годишни. На Запад ги назовават „ поколението Питър Пан “ - безконечните деца, които се къпят в лъчите на своята инфантилност; късно се женят, късно раждат деца, късно стартират да живеят независимо “, съобщи съветският психолог.

„ Това потомство има разнообразни критерии за зрялост. Независимо от това обаче факт е, че брачната институция е все по-ниско ценена и възрастта на младоженците нараства “, прибавя доцент Рикел.

Според Олга Маховска, лекар по логика на психиката, обаче тази „ зрялост може и в никакъв случай да не настъпи “.

„ Виждаме хора на по 50-60 години, които се държат като младежи и настояват, че към момента не са се решили на брак. Те не престават възприемат себе си като младежи и надлежно търсят млади сътрудници. Това е тип обществен егоизъм “, твърди Маховска.

Според нея от ден на ден хора считат, че „ смисълът на живота не е в това да напишат книга, да решат математическа теорема, не е в труда, а е в това да изживеят дните си в удоволствия “. При сходна настройка „ обществената зрялост може и в никакъв случай да не настъпи “.

Руските учени обаче откриват и противоположната наклонност. Сред избрани пластове на съветското общество патриархалните и религиозни полезности укрепват. Браковете на тези хора са постоянни и многодетни. „ В обществото постоянно има наклонност и анти наклонност “, заключва Маховска. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР