и ръководството на партията даваше противоречиви сигнали по въпроса за

...
и ръководството на партията даваше противоречиви сигнали по въпроса за
Коментари Харесай

Петър Витанов: Трябва да влезем в еврозоната, с това лидерство БСП върви стремглаво надолу

и управлението на партията даваше спорни сигнали по въпроса за приемането на еврото. В контракта ни за присъединяване към Европйския съюз е заложено и влизането ни в еврозоната. Имаме ли обаче подготвеност - това е различен въпрос. И различен значителен въпрос е - даже и да имаме подготвеност, отговаряме ли на критериите за ниво на външен дълг, нивото на задлъжнялост и годишен недостиг, кокато и с инфлацията. Доколкото ми е известно, по линия на инфлацията ние сме отклонили от нужните параметри за влизане в еврозоната. Да, би трябвало да влезем в еврозоната, само че би трябвало да бъдат изчистени всички подозрения и терзания, които огромна част от българското общество има. В сме приели на Конгрес на партията, че би трябвало да влезем в еврозоната. 

Това сподели пред кореспондент на в Брюксел българският евродепутат от Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее във връзка горещата тематика от последните дни за приемането на общата европейска валута.  

" Притесненията към влизането в еврозоната може би са свързани най-вече с повишение на инфлацията, тъй като животът в последните години се оскъпи пъклен доста. Впоследствие, при едно бъдещо приемане на България в еврозоната, да няма някаква взаимност във връзка с външния дълг, тъй като страните членски на еврозоната имат доста по-голям % на вътрешна задлъжнялост от България. Притеснителното е България да не се окаже взаимен дебитор с тези страни ", добави той. 

" Не съм огромен последовател на ограничения, свързани непосредствено с бизнеса. Не единствено бизнесът е значим. По-скоро би трябвало да гледаме тези, които са най-уязвими. Част от ограниченията са положителни, част от ограниченията може би няма да окажат каквото и да е влияние. Може би част от ограниченията са и компесаторни, приказвам главно за пенсиите и възходящата инфлация. Част от ограниченията може и да се окажат проинфлационни. На мен ми липсва провеждането на лява политика от това държавно управление. Аз разбирам, че е доста мъчно и с три десни партии мъчно може да наложи всички свои политики. Генералният въпрос е обвързван с преразпределение на богатствата и на парите, които идват в страната. За мен неравенството и бедността са най-големите проблеми в България. Трябва да имаме различен вид преразпределение, което да разреши на тази тази ножица да стартира да се затваря. Не може да има един % извънредно богати хора и една маса небогати хора. Богатите в България са по-богати от богатите в централноевропейските страни ", заяви Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее във връзка антикризисните ограничения на кабинета. 

За край евродепутатът разяснява актуалната обстановка в и присъединяване на партията във властта. " Аз не одобрявам водачеството сега в. Не го одобрявам, само че дали се прави задоволително в държавното управление, това съгласно мен е въпрос на чувство на българските жители. Когато, това има своите справедливи измерители, изборите и резултатите от изборите са един от тези справедливи измерители, виждате къде отива и с каква стремглава скорост върви надолу. Другият измерител е социологията, която излиза месечно, и ние виждаме, че не покачва нивото на своята поддръжка, в противен случай - понижава я. Е, явно нещо не се прави като хората ", безапелационен бе Витанов. 

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР