И при подбора на министрите, и при подготовката на управленската

...
И при подбора на министрите, и при подготовката на управленската
Коментари Харесай

Денков: Твърденията, че само ПП взима решенията в кабинета, не са верни

„ И при подбора на министрите, и при подготовката на управническата стратегия, ГЕРБ участваха на най-високо равнище. Твърденията, че единствено ПП-ДБ взимат решения не са правилни ”. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти.

„ Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано пресилено ", разяснява още той. " Ако не беше подобен процесът от дълго време да съм назначил всички заместник-министри и регионални шефове, тъй като химикалката е в мен ", добави Денков.

" Има два метода да се взимат управнически решения. Единият е посредством лобизъм, когато по разнообразни способи съумяват да убедят ръководещите да се вземат решение в интерес на едни или други групи хора. Това е една от заболяванията, които имаме в нашата стопанска система. Другият положителен метод да се преодолее този метод на ръководство е да се стъпи на ясни разбори и решенията да се вземат по този начин, че средствата да се употребяват допустимо най-ефективно ", уточни още Денков.

" Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и огромна част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, с цел да си свършат работата ", съобщи министър-председателят. " Оптимист съм, че двете парламентарни групи ще намерят метод да формулират механизъм, по който да се вземат решения в Нардоното заседание ", сподели още Николай Денков. По думите му всяка от двете страни е направила доста взаимни отстъпки до момента.

Управленската стратегия, направена взаимно с ГЕРБ, е на финалната фаза, като се чака идната седмица тя да бъде показана обществено, разяснява още министър председателят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР