И през следващата учебна година Право ще се учи задочно,

...
И през следващата учебна година Право ще се учи задочно,
Коментари Харесай

"Право" ще се учи и задочно още една година

И през идната образователна година " Право " ще се учи задочно, без значение от признатата от служебното държавно управление през април разпоредба, съгласно която специалността следва да се учи единствено в постоянна форма.

Министерският съвет през днешния ден утвърди предлагането на министрите на правораздаването и на образованието до образователната 2018/2019 година да работи остарялата Наредба за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността " Право " и професионална подготовка " правист ".

Причината е в откритото в средата на юни несъгласие сред наредбата и одобрения от служебното държавно управление на Огнян Герджиков банкет на студенти по специалността. С утвърждения през април брой на студенти и докторанти, които ще се образоват през образователната 2017/2018 година, е одобрен и банкет на студенти по " Право " в задочна форма в няколко висши учебни заведения. Същевременно новата разпоредба не планува опция за образование в задочна форма.

Затова процедуратапо приема и процесът на образованието на признатите тази година студенти ще се осъществят по към този момент анулираната разпоредба. Така се дава задоволително време на висшите учебни заведения да се приготвят и да трансформират, там където е належащо, образователните си стратегии в сходство с новоприетите нормативни актове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР