И Пловдив отменя зарята за Нова година. Това реши днес

...
И Пловдив отменя зарята за Нова година. Това реши днес
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ръст на новите случаи на COVID, без празнична заря в Пловдив

И Пловдив анулира зарята за Нова година. Това реши през днешния ден кметът на града Здравко Димитров. По този метод градът под тепетата ще поддържа самодейността на фондация " Четири лапи ", към която към този момент се причислиха Стара Загора, Кюстендил, а по-рано през днешния ден – и София.

Скок на случаите на ковид в Пловдив и страната

Драстичен растеж на новозаразените с COVID-19 бе регистриран у нас през миналото денонощие. 3449 са новите случаи в страната.

В Пловдивска област за миналото денонощие бяха регистрирани 314 нови случая, което върна региона в алената зона на Коронавирус картата.

Ваксината за Коронавирус и децата

Слаб интерес към имунизациите измежду деца от 5 до 11 години в Пловдив. От началото на акцията по имунизация под тепетата, която започва на 23 декември, до през днешния ден са сложени едвам 29 първи дози на хлапета до 11 години.

Междувременно налични в РЗИ са близо 1500 дози ваксини за деца.

Кирил Добрев се сбогува в Българска социалистическа партия

Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи от партията Кирил Добрев. Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет, като 106 са били „ за”, 61 „ против” и 3 „ въздържали се”.

Опасен път

Пътят Асеновград – Пампорово попадна измежду най-опасните прави у нас по празниците. Това излиза наяве от извадка на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”

Без обвиняване за Борисов

Софийската градска прокуратура е отказала да образува следствие против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за всяване на суматоха по отношение на имунизациите против COVOID-19.

Нов период за бустерна доза

Здравните управляващи оповестиха нов период за слагането на бустерна доза след първа и втора игла от ваксина против COVID-19. Той ще бъде понижен от 6 на 3 месеца. При ваксинирантие с „ Янсен” този интервал ще бъде 2 месеца.

Издирваха сина на зам.-министър

Обявиха за търсене през днешния ден сина на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов 15-годишният Алекс е карал ски на Пампорово, за благополучие случката приключи с благополучен край.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР