И от Асоциацията на прокурорите са изпратили писма до основни

...
И от Асоциацията на прокурорите са изпратили писма до основни
Коментари Харесай

И прокурорите пишат в ЕС и САЩ как мафията и олигарсите ще правят съдебна реформа

И от Асоциацията на прокурорите са изпратили писма до съществени институции в Съединени американски щати и Европейски Съюз , в които се оплаква от непозволения напън, който се упражнява върху българските магистрати, опитите от последните месеци за дискредитиране на правосъдната власт и съответни магистрати, в това чисто и на основния прокурор на Република България Иван Гешев. Този напън, декларират прокурорите, идва от престъпни групировки, политици, подсъдими и обвинени лица, част от които укриващи се от българското правораздаване в непознати страни.

Прокурорите декларират, че не могат да останат безучастни, откакто в продължение на повече " от две години в България са очевидци на непрекъснати опити за директна интервенция на изпълнителната власт в работата на правосъдната ". В писмото се декларира и че след закриването на профилираното правораздаване в България опитите за напън доста се усилват.

От Асоциацията на прокурорите показват и притеснителните разкрития, които бяха изнесени от самия основен прокурор, за готвен незаконен скрит план за дискредитиране и елиминиране на магистрати, в това число на основния прокурор на страна-член на Европейски Съюз и на висши полицейски началници, като показват и че участниците в този скрит план са съмнително свързани с пледиращи за правосъдна промяна политици - това са, както се показва в писмото " тиражирани в общественото пространство данни ".

Всъщност обаче под благовидни апели за " правосъдна промяна " у нас действително се цели оказване на подмолен напън от страна на олигарси, привлечени към наказателна отговорност и търсени лица, както и на политици, върху самостоятелната правосъдна власт, с цел да бъдат прекъснати водените все още следствия за тежки закононарушения на проведени незаконни групи.

Позицията на съсловната организация е изразена пред Н.Пр. Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати в България, ръководителят на Камарата на представителите (американският Конгрес) в Съединени американски щати Кевин Маккарти, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, управлението на OFAC, Мерик Гарланд, основен прокурор на Съединени американски щати, представителите на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, Вера Йоурова, Дидие Рейндърс, ръководителите на всички парламентарни групи в Европейския парламент, ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, както и София Инт Велд - ръководител на Групата за наблюдаване по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и главните права към комисията ЛИБЕ и Хуан Фернандо Лопес Агилар - ръководител на комисията ЛИБЕ към Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР