И останалите двама кандидат-концесионери за летище София са обжалвали пред

...
И останалите двама кандидат-концесионери за летище София са обжалвали пред
Коментари Харесай

Още две жалби срещу избора на концесионер на летище София

И останалите двама кандидат-концесионери за летище София са обжалвали пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) избора на консорциума " Соф Кънект " за частен оператор на столичния аеропорт. В понеделник, когато изтича крайният период за предявяване на искания, претенции за формиране на произвеждане в Комисия за защита на конкуренцията са внесли и българският кандидат " Фрапорт България " и консорциумът " ССБ София Еърпорт ", воден от швейцарското инфраструктурно сдружение " ССБ Зауервайн & Шефер Бау АГ " с патрньор датският оператор " Копенхаген Еърпортс ".

В петък тъжби подадоха и френско-турският консорциум сред " Еърпортс Де Пари " и " ТАВ Хавалиманларъ Холдинг " (ЕДП/ТАВ) и британско-китайският сред английския метищен оператор " Манчестър Еърпорт Груп " (МАГ) и " Бейджин Кънстракшън.

Така на процедура всички останали обратно в класацията кандидати за концесията на летище София не са съгласни с избора на комисията на Министерството на превоза. Те не желаят налагането на краткотрайни ограничения по концесията. Предстои образуването на произвеждане от страна на Комисия за защита на конкуренцията и разглеждане на цялата документи по концесионната процедура.

Френско-германският консорциум " Соф Кънект " с водещ сътрудник парижкия капиталов фонд " Меридиам " и сътрудник оператора на летището в Мюнхен - " Флугхафен Мюнхен ", завоюва конкуренцията с оценка от 86.12 точки, като за техническото си предложение е получил оптималните 100 точки. Публично отворената оферта на " Соф Кънект " не издаваше с нищо, че точно то ще е предпочетеният претендент. Консорциумът предложи годишно концесионно заплащане от 24.54 млн. евро (трето по размер) или 32% от размера на общите доходи от всички действия за настоящата година (второ по размер) и дадоха обещание минимум вложения от всички претенденти - 608 млн. евро.

Според транспортния министър Росен Желязков офертите и на петимата претенденти са били доста мощни, като трима от тях получиха оптималните 100 точки за техническото си предложение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР