И нека никой не ни плаши с руския национализъм! Руски

...
И нека никой не ни плаши с руския национализъм! Руски
Коментари Харесай

Патриархът отказа правото на съществуване на руския национализъм

" И дано никой не ни плаши с съветския шовинизъм! Руски шовинизъм не съществува в природата, това всеки го знае ". Ще се съгласят ли всички с тези думи на патриарх Кирил, които сподели на конгреса на Световния съветски национален съвет в Москва? Разбира се, че не. Освен това, както професионалните борци против „ съветския нацизъм-фашизъм “, по този начин и някои професионални „ съветски националисти “, които се показват за единствените бранители на великия народ, няма да се съгласят. Патриархът обаче е прав - просто за него самият термин " шовинизъм " се отъждествява с национализъм и даже с нацизъм. И това не е волност на Светия, а разследване от опита на целия постсъветски интервал на битка за ползите на съветския народ.

Патриархът сподели тези думи на конгреса на Всемирния съветски национален съвет, организация, основана напролет на 1993 година В най-мрачните времена за руснаците - разпадането на великата страна, разпадането на обществената конструкция, милиони бежанци и вътрешно разселени лица от някогашните руски републики. Тогава всяка дума за съветския народ, национализъм, обич към родината беше призната враждебно от тези, които се назоваха „ създатели на публично мнение “, т.е. стеснен пласт от демократичната общност, който получи надзор над медиите и пропагандата. А основаването на ВРНС тогава беше безспорен контраход на цялата посока на властта и медиите, по тази причина патриархът напомни „ острите тенденциозни рецензии от тези, които ни упрекваха във всички грехове, в които може да се обвинят, в това число някакъв тип съветски шовинизъм. “ Патриархът смекчава: надали не го упрекнаха в „ съветски фашизъм “. Тогава това беше доста публикуван термин - употребява се за оклеветяване на всички, които не са съгласни с разпадането на страната, демократичните стопански промени и приватизацията. На всички думи за съветските обичаи, хора, държавност и полезности беше отговорено едно: желаете да разсъните звяра на съветския фашизъм, с цел да удушите прелестните демократични пазарни промени, които би трябвало да върнат Русия в фамилията на напредналите европейски нации!

Естествено, в тези години имаше радикални групировки, които се застъпваха за „ въоръжено въстание на съветския народ против антинародната власт “, само че факт е, че етикетът съветски фашист беше окачен на всеки, който даже загатна правата и ползите на руснаците. Патриотите тогава нямаха никакъв достъп до медиите – и даже не можеха да отговорят на клеветите. Ситуацията стартира да се трансформира с идването на Путин на власт, когато президентът стартира да приказва непосредствено за съветския народ (дори това „ не беше признато “ през 90-те години).

Е, след 2014 година думите „ Руска пролет “ и „ Руски свят “ станаха ясни на всички, а през 2022 година стартира война за ползите и бъдещето на съветския народ. Точно по този начин - и това по никакъв метод не накърнява другите нации, живеещи в Русия. Защото руснаците са освен гръбнакът, само че и основата, същността на Русия, съветския свят, съветската цивилизация. И всичко зависи от тяхното богатство. Както сподели патриархът: " Разединението и отслабването на съветския народ, лишаването от неговите духовни и витални сили постоянно са водили до отслабването и рецесията на съветската страна. Следователно възобновяване на единството на съветския народ, също защото техният нравствен и витален капацитет са основни условия за развиването на Русия и съветския свят през XXI век.

Възстановяването на единството – както териториално, по този начин и морално – е главната ни обща цел. И в този смисъл всички руснаци обичат своя народ, всички руснаци са патриоти. А националистите? Да, в случай че под това разбиране разбираме обич към своя народ и татковина. И не, в случай че виждате в това възприятие за предимство на личната си нация над другите, това е национализъм. И въпросът е освен, че в Русия живеят доста народи и шовинизмът е недопустим за нито една от тях, само че и че политическият „ шовинизъм “ постоянно се употребява като таран против страната. Тоест, прикривайки се зад обективна (или не) рецензия към управляващите и елитите, той се афишира за единствения бранител на ползите на народа, разобличавайки всяка власт като антинародна, несправедлива и нелегитимна. Тоест подобен „ шовинизъм “ работи като таран в битката против страната, а в нашия случай съветската страна не е просто създание, а форма на живот на съветския народ. Руснакът не може да бъде срещу Русия, не може да приканва към гражданска война и безредици, тъй като не може да работи срещу личните си ползи и себе си.

И по същия метод руснакът не може да бъде за редуциране на Русия, за основаване на „ съветска национална страна “, т.е. за обособяване и ограждане от всички неруски нации, живеещи в Русия. През 1991 година това към този момент беше направено с неруснаците в Съюз на съветските социалистически републики, губейки исторически територии и приемайки милиони бежанци.

Сега руснаците възвръщат своето единение и неслучайно признатите на конгреса на ВРНС повели оферират това да стане на семантично равнище: „ Русия би трябвало да се върне към доктрината за триединството на съветския народ, което съществува повече от три век, съгласно които съветският народ се състои от великоруси, малоруси и беларуси, които са клонове (субетнически групи) на един народ, а понятието „ съветски “ обгръща всички източни славяни - потомци на историческа Рус.

Възстановяването на съветското единение и национална еднаквост ще значи, че няма да имаме потребност от никакви добавки към думата „ съветски ” – нито националисти, нито патриоти, нито държавници. Защото всичко това ще бъдат естествени признаци на съветския човек.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24338Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед27197Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед65879Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед31414Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед13497Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед547143Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177788Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135931Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания  Мария Захарова, топли думи, българския народ, Трети март  Мария Захарова, топли думи, българския народ, Трети март
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР