И на най-светлия християнски празник Великден лъснаха поредица протоколни гафове

...
И на най-светлия християнски празник Великден лъснаха поредица протоколни гафове
Коментари Харесай

Радеви спазиха протокола навръх Великден, Петков и Линда демонстрираха неуважение чрез визията си

И на най-светлия християнски празник Великден лъснаха поредност протоколни гафове на премиера Кирил Петков, на който от ден на ден му личи непознаването на държавната уредба и изискванишята за поста, който заема.

Първо, се породи разкол сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2 кой от първите мъже в страната да участва на тържествената света литургия за Възкресение Христово в храма „ Св. Ал. Невски”. Нещо, което за първи път се случва в новата история на страната ни, макар че неведнъж президент и министър председател са били от разнообразни политически обединения. Страстите се уталожиха откакто Петков избра да се черкува в църквата в Царево, защото тази година " е ред " на президента Румен Радев да бъде в патриаршеската катедрала в София и от НСО са декларирали, че не е желателно министър председател и президент да участват на едно и също събитие едновременно. Но с това комично-трагичните обстановки към празника не утихнаха.

За изненада на всички Кирил и Линда Петкови още веднъж фрапантно погазиха протокола. В храма „ Св. Успение Богородично” в град Царево първата двойка на изпълнителлната власт се появи във визия, като че ли са тръгнали на пазар - безусловно неприсъща за миряни на този ярък празник, камо ли за министър-председател и брачната половинка му.

Петков носеше разкопчано сако и дънки в композиция с кецове - облекло неприемливо за черква и то точно на Великден, да не приказваме за среща сред министър председател и лице отвисшата нематериалност. Петков по тесни дънки и отец Стоян Кралев, облечен в празнична църковна одежка, стояха неестествено.

Явно Петков не си е взел поука от множеството рецензии, които отнесе след празничното свещенодействие в храм-паметника " Св. Александър Невски " точно на Бъдни вечер. Тогаво той още веднъж бе облечен в спортно сако и деним. Святата работа беше отслужена персонално от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, което още повече отличи недоглеждането от страна на Петков. Снимките на премиера в дънки и достолепния патриарх с корона един до различен стояха потресаващо.

Визията на премиершата Линда също бе надалеч от протоколните правила. Тя се появи на богосложение в къса рокличка с дължина педя над коляното и платнени летни обувки.

Всеки образован човек е наясно с обстоятелството, че голите крака, било то ръце или крайници, се одобряват за пренебрежение към институцията на църквата и самата религиозна общественост. В някои институции даже е неразрешено влизането на дами с поли или рокли, разкриващи даже сантиметър от краката. В този смисъл тоалетът на госпожа Петкова бе показна неглижираност на религиозната официозност на ритуала, изискващ най-силната демонстрация на покорност. Дори да оставим настрани религиозната доктрина за момент, още веднъж се сблъскваме с неспазване на разпоредбите, защото дамите с положително образование наложително би трябвало да са с тънък чаропогащник, без значение от сезона.

На другия полюс бе президентското семейство, което посрещна празника в София. Румен и Десислава Радеви са наясно с протокола, защото това не е първото им наличие в храм " Св. Ал. Невски " за празнична литургия.

И двамата бяха елегантни. Радев, както постоянно, бе с безукорен костюм в мрачен цвят, със класическо закопчано сако по норматив и стилна вратовръзка.

Десислава пък бе с обемен черен панталон и бяла риза с ефирни ръкавели, които нежно се подаваха под сакото. Самата горна дреха бе позната на публиката от визитата на първото ни семейство в Португалия през януари 2019 година Връхната дреха, отличаваща се с права кройка, бе измежду стилните трендове за сезон есен-зима 2018/2019. Палтото е на дребни черно-бели квадрати, а материята естествена вълна. Една стилна дреха, с който мъчно може да се сбърка и която несъмнено съблюдава протоколните правила. С избора си Радева сподели още веднъж, че е последовател на тъй наречените " рециклирана " мода (или носене на даден тоалет повече от един път за запазване на околната среда), както голям брой звезди по целия свят.

Отлично познаване на протоколните правила демонстрираха и Симеон Сакскуборготски и брачната половинка му доня Маргарита, които също почетоха с наличието си светата литургия в патриаршеския храм в София.

Негово Величество бе с формален костюм с класическа кройка и за следващ път сподели на младите политици по какъв начин би трябвало да наподобява един общественик.

От ефирната грациозност на доня Маргарита пък би трябвало да се поучат дамите. Испанката бе облечена по протокол от глава до пети - стилно черно сако, тъмна пола с дължина под коляното, несъмнено, наложителният чорапогащник и класическите черни обувки. Визия, която придава нужната етикеция и нужната доза покорност, нужни за светата литургия точно на Великден.

Поредният протоколен гаф на премиера Петков, обвързван с визията, е индикативен, че е време младият политик да остъпи крачка обратно и да премисли разбиранията си, съгласно поста, който заема. Досегашният непокорен жанр, който водачът на Политическа партия показва, може да е бил израз на смяната първоначално, само че към този момент е внезапно тъпчене на държавническите правила. Редно е и той, и брачната половинка му да " сверят " часовника си, тъй като към този момент не са редови жители, а лицето на нацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР