И на мен ми се иска законите ни да са

...
И на мен ми се иска законите ни да са
Коментари Харесай

Ръководителят на Специализираната прокуратура с критика към законите ни за борба с корупцията

И на мен ми се желае законите ни да са като румънските и френските, само че не са и това не е моя отговорност . Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев в коментар по отношение на шумния арест на кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.
Когато Иванчева и Петрова бяха заведени в Спортната палата, бяхме завършили с разказа на парите и извършихме персонален обиск. По закон няма по какъв начин обвинените лица да бъдат отведени, до момента в който не завърши разказа (бел. ред. - на парите), безапелационен беше Гешев пред Нова телевизия. Щяхме да броим, до момента в който не свършим – подобен е законът в България, а за какво е подобен - това е въпрос към Народното събрание. Или го вършим както го вършат в цяла Европа, или не – или желаеме, или не желаеме , сподели още Гешев в коментар по какъв начин би трябвало да се преборим с корупцията.
Ръководителят на Специализираната прокуратура още веднъж разясни, че парите за подкупа не били в кашонче, а медиаторът и някогашен кмет на регион " Младост " Петко Дюлгеров взел подкупа, завил го в хартия и го донесъл на Иванчева и Биляна Петрова, предал им го, като задържал за себе си част от сумата – 14 000 евро. Не ги арестувахме незабавно при предаването, тъй като щяхте да ме питате за какво задържаме две дами, които си седят с различен човек с пари в чантата, изясни Иван Гешев.
В рамките на шегата ми се обадиха другари да ме питат къде да си оставят колите незаключени, с цел да им подмятат пари. Възможно е и марсианци да са се телепортирали да им оставят парите в колата, всевъзможни разновидности има, само че са извънредно невероятни , иронизира Гешев. Той добави и, че има записи от СРС и в тях има " всичко, което един прокурор може да мечтае и да желае ".
Припомняме, че Гешев е индивидът, който е мотор на обвиняването по делото " КТБ ". Именно той разгласи, че няма данни Делян Пеевски да е забъркан в аферата и щели да се търсят възможни връзки с особата на депутата от Движение за права и свободи в други 24 производства, които касаели отпуснати заеми от КТБ.
Същевременно ръководителят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Марина Едрева съобщи твърдо, че единственият метод за битка с корупцията е да се подават сигнали. Недопустимо е да дискредитираме институциите поради политически водачи, които не носят отговорност, сподели тя. И насочи огъня си към " Нормална страна " на някогашния народен представител на Българска социалистическа партия Георги Кадиев и " всички останали ", които в този момент изоставяли кметицата на регион " Младост ", тъй като трябвало да подават сигнали, щом разполагали с такива, а не в този момент да се отдръпват от Иванчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР