И може би парламентарната демокрация не е изобщо добър модел

...
И може би парламентарната демокрация не е изобщо добър модел
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако и след новите избори не направим нищо, има опасност всички да станем излишни и ненужни

" И може би парламентарната народна власт не е въобще добър модел на ръководство, или пък демокрацията като цяло. Пети избори за две години е доста съществено предизвикателство за демокрацията. Ако и след новите избори не създадем нищо, има заплаха всички да станем непотребни и ненужни. Партиите не съумяват, тъй като не могат да образуват стабилно ръководство, което да образува тези политики, които са дали обещание на хората.

 

За идните избори ще се опитаме да бъдем положителни и прагматични. Ще търсим политическата формула, която ще направи допустимо сформирането на парламентарно болшинство в идващото Народно събрание``, добави Дончев.

 

Той разкритикува държанието на политическите сили и акцентира, че технологията на отричане се явява причина на несъществуването на партии.

Тази война на буквите – едната абревиатура против другата абревиатура, не води до нищо положително, разясни Томислав Дончев.

 

На въпрос за възможна коалиця с Българска социалистическа партия, той разяснява, че е песимистичен за партньорство със социалистите, защото имат съществени разлики.

,,Но одобрявам тезата, че би трябвало да деескалираме напрежението сред партиите и е рационално да попитаме структурите ни какво мислим по този въпрос. Безспорно има смяна в БСП``, посочи Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР