И двата пола топят калории, гледайки телевизия, но при мъжете

...
И двата пола топят калории, гледайки телевизия, но при мъжете
Коментари Харесай

Пред телевизора се горят до 640 калории

И двата пола топят калории, гледайки телевизия, само че при мъжете те са повече, настояват учени въз основата на ново изследване, представено от Военновъздушни сили.

Авторите на изследването са открили, че до момента в който седят на дивана и гледат обичания си сериал, дамите също изгарят калории, само че доста по-малко от своите сътрудници.

За задачите на изследването експертите са отчели какъв брой сила изразходват три двойки по време на всекидневните им занимания.

Преди на всяка двойка да бъде сложена друга задача - един час в залата за фитнес, три часа домакинска активност или излежаване, всички участници са хапнали порция пържени картофи, съдържаща 600 калории.

Отчетеният след това разход на сила е посочил основни разлики сред двата пола. Оказало се, че късметлиите, получили задачата да се излежават пред тв приемника, също са изгорили калории вследствие на тази " активност ", само че със основни разлики - 640 калории за мъжа и единствено 292 за дамата.

Експертите изясняват, че когато си почиват, дамите изгарят доста по-малко калории от мъжете, тъй като са по-леки, а мускулната им маса не е толкоз гладна за сила.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР