И двата ни национални отбора по хандбал спечелиха сребърни медали

...
И двата ни национални отбора по хандбал спечелиха сребърни медали
Коментари Харесай

Сребърни отличия за отборите ни на IHF Trophy 2022 в Косово

И двата ни национални тима по хандбал завоюваха сребърни медали в европейската фаза на шампионата IHF Trophy 2022 в Косово. Представителите ни бяха напълно покрай триумфа и в двете възрасти и единствено един гол ги раздели от присъединяване в интерконтиненталната фаза на конкуренцията, за която се класираха отборите на Грузия и Англия.

В последния си мач момчетата водени от Христо Данаилов победиха тима на Англия с 37:25. Йордан Николов бе най-резултатен с 9 попадения, а Иво Петков вкара 8 гола във вратата на британците.

Юношите приключиха присъединяване си в европейската фаза на шампионата IHF Trophy 2022 с актив от три победи и една минимална загуба с един гол разлика от Грузия.

Младежите до 20 години приключиха конкуренцията с разгромна победа над домакина Косово с 43:25 и след три триумфа и едно проваляне от Англия, също заеха второ място в крайното нареждане. Освен отбора на домакините българите победиха Малта и Андора с лекост, само че загубата с 22:23 от британците в първия кръг им отреди второто място.

Англия победи в шампионата IHF Trophy в Прищина, откакто съумя да завоюва четирите мача и по този начин да се класира за Интерконтиненталния трофей на IHF, където ще се състезава с други континентални първенци в опит да се класира за Световното състезание за юноши през 2023 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР