И двамата кандидати за БНБ не са особено убедителни и

...
И двамата кандидати за БНБ не са особено убедителни и
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: И двамата кандидати за БНБ не са убедителни


И двамата претенденти за Българска народна банка не са изключително безапелационни и са с „ надути “ CV-та, сподели в ефира на bTV ръководителя на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян.

„ Постиженията им не са толкоз впечатляващи, само че са си „ напудрили “ CV-тата. Като ги съпоставим с екипа, който в този момент ръководи Българска народна банка, не са изключително сравними “, сподели Хампарцумян.

Един от претендентите сподели, че ще реформатира банковия контрол, само че банковият контрол е във Франкфурт, тъй че той се заканва непосредствено на Франкфурт, добави Хампарцумян.

Това изявление по негови думи приказва за доверчивост или непросветеност.

Той предложи да бъде оставяно задоволително дълго време от номинациите, с цел да не бъдат накърнени репутациите на определни претенденти. „ Това би трябвало да се приказва конфиденциално и най-после да имаме лист от повече от един – двама, трима души, които да бъдат почти еднообразно безапелационни и сравними с това, което имаме в този момент “, сподели той.

Председател на Българския конгрес на бизнес водачите изрази мнение, че сегашният гуверньор на Българска народна банка Димитър Радев може да остане за още един мандат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР