“И други длъжностни лица, не само от МОСВ ще бъдат

...
“И други длъжностни лица, не само от МОСВ ще бъдат
Коментари Харесай

Прокурор Ангел Кънев: Ще има още обвинени за водата, не само от МОВС

“И други длъжностни лица, освен от Министерство на околната среда и водите ще бъдат привлечени под наказателна отговорност за водната рецесия в Перник. ”
Това сподели наблюдаващият прокурор Ангел Кънев в събота, откакто съдът остави в ареста екоминистъра в оставка Нено Димов. Той бе арестуван в четвъртък, а в петък бе упрекнат в умишлена занемареност поради пресъхналия язовир “Студена”.

До момента събраните доказателства били 59 тома. Разпитите на очевидци продължавали без спиране - даже в събота и неделя имало призовани. Предстоял разпит и на Красимир Живков, който отговарял за водите в екоминистерството. Името на заместника на Нено Димов бе най-споменаваното в спецсъда.

Събирали се доказателства и за някогашния ръководещ ВиК - Перник, сподели прокурорът.

Имало “данни за негови непозволени дейности, свързани със стопанисването на ВиК мрежата и изразходването на паричен ресурс”. Затова били назначени експертизи.

“Не можем да повдигнем обвиняване, преди да е подготвена експертизата, която да откри щетата”, уточни прокурор Кънев.

Разпитани били и повече от 10 шефове на търговски сдружения на територията на така наречен парк Стомана - Перник, които съобщили, че купували промишлена вода от “Стомана индъстри”.

По делото обаче нямало данни частните платци на ВиК - Перник да са по-некоректни от промишлените, изясни още прокурор Кънев. В томовете с доказателствата имало фактури, от които ставало ясно, че даже сдружението да остане единствено на частни клиенти, няма да изпадне в неплатежоспособност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР