И до ден днешен има неща, които самите ние не

...
И до ден днешен има неща, които самите ние не
Коментари Харесай

Топ 10 паранормални явления, които никой не може да обясни

И до ден сегашен има неща, които самите ние не можем да си разбираем. Дори науката няма съответни отговори за някои паранормални феномени, обгърнати в загадъчност и мистерии.

1. Интуицията

Несъмнено в топ 10 попада интуицията - какво съставлява в действителност и от къде произтича. Независимо от това, че някои хора имат свръхсилна вътрешен глас и предусещат нещата, още преди те да са се случили, към момента няма тъкмо пояснение какво в действителност значи тя. Наричаме я с имена като интуиция, шесто възприятие или вътрешно чувство, само че тя е феномен, който остава енигматичен, даже за откривателите и психолозите.

2. Дежавю

 Топ 10 паранормални феномени, които никой не може да изясни

Случаят с дежавю-то е сходен. В превод от френски думата безусловно значи нещо забелязано. Някои хора постоянно изпитват това възприятие – като че ли към този момент са попадали в аналогична обстановка. Научно пояснение за този феномен няма, само че се допуска, че този проблясък е обвързван със сетивна машинация или със спомен от отминал живот. Коя обаче е истината, към момента не се знае.

3. Преминаване в отвъдното

Мистериозни остават и прекарванията на хора, които са били покрай гибелта. Те разказват, че към този момент са били в отвъдното и описват разнообразни истории за това свое странствуване. Въпреки това никой не се е върнал още от оня свят, за това скептиците са склонни да имат вяра, че положението се дължи на халюцинации.

4. Призраци

 Духовете са измежду необяснимите паранормални феномени

В този ред на мисли ще споменем и призраците. Истина или не, някои настояват, че са срещали призраците на свои умряли близки, а други даже се кълнат, че са говорили с тях. Дали в действителност духовете на умрелите бродят измежду нас, не е ясно, само че медиумите настояват, че ги има.

5. Медиуми и оракули

Те сами по себе си също са мистерия, която не може да се потвърди или отхвърли. Повечето откриватели, пробвали да тестват оракули, споделят, че силата им, в случай че въобще има такава, изчезва.

6. НЛО и извънземни

 НЛО и паранормалните феномени

В международен мащаб остава неразгадано и всичко, обвързвано с извънземните. Наличието на НЛО обаче единствено се допуска, съдейки по разказите на хора, които настояват, че са станали очевидци на летящ обект в небето. Дали става въпрос за извънземна форма на живот или просто за комети или метеори, никой към момента не знае.

7. Изчезнали хора

Сред неразбираемите паранормални феномени се подреждат и мистериозните изгубвания на хора без никакви следи и доказателства. Тук, несъмнено, не приказваме за полицейска неточност, а просто за феномен, който няма пояснение.

8. Голямата стъпка

Тайна за света остава и Голямата стъпка. Звучи като небивалица от филм на ужасите, само че от десетилетия наред американците се опасяват от големи, космати чудовища, които имат тип на човекоподобни. До момента обаче няма нито новина, нито кост, които да приказват за тяхното битие. А може би са някъде там и ни дебнат...

9. Жуженето в Таос

 Паранормално жужене в Таос

Обгърнато в осведомителна мъгла е и жуженето в Таос. Някои от локалните поданици на това малко градче в Ню Мексико не могат да си обяснят странните шумове, сходни на жужене, които чуват непрекъснато. Масова тайнственост е обаче дали това се дължи на свръхестествени сили, на логика на психиката или просто на някаква звучност.

10. Ума и тялото

 Паранормалната връзка сред мозъка и тялото

Никои още не може да си изясни изцяло и връзката сред тялото и мозъка. Например, плацебо резултатът демонстрира, че болните от време на време могат да се подобрят или пък да се утежни положението им, единствено като имат вяра, че медикаментите им са ефикасни или не. Способността на тялото да се лекува от мозъка е надалеч по-удивителна от всичко, което актуалната медицина може да сътвори.

Така че, макар че има доста необясними феномени и почтено казано някои от тях са съмнителни, обяснимата просвета за тялото и мозъка, даже в случай че към момента се опитваме да разберем огромна част от нея, може да бъде измежду най-удивителните феномени от всички, изброени до тук.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР