И днешното парламентарно заседание, което продължава дебатите и гласуването на

...
И днешното парламентарно заседание, което продължава дебатите и гласуването на
Коментари Харесай

Спас Гърневски отнесе санкция заради Червени боклуци!

И днешното парламентарно съвещание, което продължава дебатите и гласуването на Бюджет 2020, стартира на висок звук.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева наказа герберът Спас Гърневски с неодобрение поради вчерашното си държание. Тази заран той взе думата.

Вчера бе един анормален пленарен ден, посочи той. Целият ден всички били очевидци на провокации и обиди. Повече не трябвало да се случват сходни неща, по думите му. Трибуната била обсадена, което предизвикало и него.

Съжалявам, показа Гърневски.

Социалистът Георги Гьоков излезе и изиска опрощение. Съпартиецът му Иван Ченчев дефинира държанието на Гърневски като непочтено. Снощи герберът скандираше " червени отпадъци ".

Затова левите желаят отстраняването на депутата за едно съвещание. Това е заслужено, той си го е заслужил, съобщи аленият народен представител Ченчев.

Малко по-късно Георги Свиленски излезе и още веднъж изиска изгонването на Спас Гърневски от съвещанието. Самият народен представител изиска да го санкционират, в случай че е нарушил разпоредбите. На председателски съвет нямало консенсус какво да е наказването на гербера. Даниела Дариткова изиска да се възвърне парламентаризма. Не трябвало да се постанова с тирания на парламентарния началник какво наказване да наложи. Дариткова предложи втори съвет.

Грешка е това, което вършим, счита атакистът Павел Шопов. Сигурно има сини отпадъци, има и червени отпадъци, съобщи той. По мнението му колониалните господари желали да се ненавиждаме. Това не е парламентарна зрялост, посочи депутатът от " Атака ". До по кое време ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм, недоумява Шопов.

Все отново Цвета Караянчева събра в кабинета си водачите на парламентарните групи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР