И днес задочна престрелка между настоящи и бивши управляващи. След

...
И днес задочна престрелка между настоящи и бивши управляващи. След
Коментари Харесай

В спор за бюджета: Задочна престрелка между настоящи и бивши управляващи

И през днешния ден задочна престрелка сред сегашни и някогашни ръководещи.

След като служебният финансов министър Асен Василев разгласи, че поради по-добрата работа по събираемост и преодоляване на харчовете - в хазната ще влязат доста повече доходи от плануваното, през днешния ден някогашният министър председател Бойко Борисов изиска да знае от кое място тъкмо идват те.

„ В момента това, което виждаме, е изпреварващо осъществяване на приходите. Един път поради икономическото възобновяване и повторно в резултат на дейностите на Национална агенция за приходите по събираемостта. Очакваме това преизпълнение на приходите да бъде сред милиард и милиард и половина и надлежно в разходната част могат да бъдат заложени спомагателни разноски от порядъка на 1 - 1,5 милиарда без това да наруши недостига “, сподели Асен Василев, министър на финансите.

„ Преди месец сподели, че бюджетът е пробит и буферите са изчерпани. Румен Радев обаче отива в Брюксел - тоест за момента той се почувства свободен. Асен Василев споделя: Открихме един и половина милиарда за спомагателни разноски. Къде ги откри бе - нали ми преписваха чекмеджета - в чекмеджета, в скринове ли “, разяснява Бойко Борисов, водач на ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР