И днес се очаква да продължат преговорите за съставяне на

...
И днес се очаква да продължат преговорите за съставяне на
Коментари Харесай

Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство

И през днешния ден се чака да продължат договарянията за сформиране на държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Късно нощес малко след 22.30 ч. завърши първият кръг договаряния.

От страна на ГЕРБ на масата е поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък оферират меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Няма публично публикувана информация за изхода от вчерашната среща. Няма и прецизен час за планувани договаряния в днешния ден. Срещите са закрити за медии, а публицистите не са допускани в постройката на Народното събрание.

От изхода на договарянията зависи дали ще има държавно управление с министър председател Мария Габриел или ще се стигне до предварителни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

БГНЕС напомня, че Николай Денков подаде оставка във вторник, която бе гласувана от депутатите в сряда.

За понеделник и вторник са планувани съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии преди да връчи мандата за държавно управление на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС в договарянията взе участие напълно дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са показани от напълно мъжки екип в състав Николай Денков и водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР