И днес продължи задочната престрелка между президента Румен Радев и

...
И днес продължи задочната престрелка между президента Румен Радев и
Коментари Харесай

Продължава задочната престрелка между президента и кабинета за F-16

И през днешния ден продължи задочната престрелка сред президента Румен Радев и държавното управление за F-16, ден преди депутатите да гласоподават ветото върху договорката за изтребителите.
Нов конфликт на президент и ръководещи поради договорката за изтребителите (ОБЗОР) Не се знае дали президентът Радев няма да наложи несъгласие и на Закона за актуализация на бюджета
Държавният глава упорства за спор, изясни основният му секретар тази заран по bTV.

А от министерство на защитата документално дадоха отговор на рецензиите на Радев.

Главният секретар на президента още веднъж повтори тезата на Румен Радев, че по договорката има скрити разноски и уточни превоза и неналичието на въоръжение „ въздух-повърхност”.
Димитър Стоянов: Президентът желае още един спор за изтребителите F-16 От МО дадоха отговор документално на въпросите от "Дондуков " 2
Боеприпасите въздух-повърхност ще бъдат добити на по-късен стадий, цената им е към 18 млн. $, написа в отговора на военното министерство.

Цената от 1.256 милиарда $ на договорката и периодите за доставка и осъществяване са планирани, пишат още от МО.
Цената и периодите на доставка са планирани, написа военното министерство.

Гарант по осъществяването на договорката е американското държавно управление и то ще наложи същите наказания, в случай че доставката беше за американските Военновъздушни сили, твърди военното министерство.

Министерството на защитата показва, че за виталния цикъл на самолетите от 45 години ще трябват и други доставки и услуги.

Оттам избраха да запазят писмената форма пред изявление за bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР