И днес на места валежите ще продължат - в Западна

...
И днес на места валежите ще продължат - в Западна
Коментари Харесай

Предупреждават за още сняг и дъжд в събота, в неделя валежите постепенно спират

И през днешния ден тук-там преваляванията ще продължат - в Западна и Централна Българи я ще са най-вече от сняг , обилни - в планинските региони. Ще се образува нова снежна завивка.
 
В седем области на страната е разгласен жълт код за рисково време.
 
В Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смоля н преваляванията ще са най-вече от сняг и ще се образува нова снежна завивка, най-много в планинските региони. Очакваните количества за денонощието са 10-20 л/кв.м.
 
В Стара Загора, Хасково и Кърджали предизвестяват за значителни превалявания, най-вече от дъжд. Очакват се към 20-35 л/кв.м.
 времето
Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните ще са от 1 - 3 градуса в Западна България до 6 - 8 градуса в югоизточните региони от страната, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 4 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.-->
 
В планините ще е облачно, прохладно и с превалявания от сняг, обилни в масивите от западната половина на страната. Ще духа мощен до плевел вятър от запад-северозапад и в композиция със снеговалежа ще има условия за формиране на преспи и навявания.
 времето прозорец зима кафе ThinkStock/Getty Images
Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1, на 2000 метра - към минус 5 градуса.
 
През нощта против неделя от запад преваляванията последователно ще отслабват и стопират.
 Снимката е илюстративна ThinkStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР