И днес максималните температури ще са от 16 - 17°

...
И днес максималните температури ще са от 16 - 17°
Коментари Харесай

До 20 градуса днес, с валежи в части от Западна България

И през днешния ден оптималните температури ще са от 16 - 17° в западните региони от страната, където ще бъде облачно и тук-там ще превалява, до към 20° на изток, където ще има и слънчеви часове. В Източна България ще духа слаб, а по Черноморието - сдържан, североизточен вятър.

И през нощта слаби валежи ще има в Западна България, а сутринта в равнините там са вероятни и мъгли. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните - сред 17° и 22°. Ще бъде по-често облачно, само че слаби превалявания се чакат още веднъж основно в Западна България. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток.

По Черноморието облачността на следващия ден ще е променлива. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Облачно време и в планините, с превалявания от сняг, под 2300 метра - от дъжд. Ще духа сдържан североизточен, по най-високите елементи - запад-северозападен вятър. Температурите ще останат съвсем без смяна и оптималните в курортите ще са сред 8° и 14° градуса.

С превалявания от дъжд, тук-там интензивни и обилни по количество, ще бъде на следващия ден в страните от Северозападна Европа, в Централна и Южна Италия, както и в Албания и Северозападна Гърция.

У нас и в петък ще има превалявания, основно в Югозападна България и в североизточните региони, само че в събота ще превалява към този момент единствено по Черноморието, а в останалата част от страната облачността ще намалее. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, със утринни мъгли.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР