И днес жителите на Стара Загора протестират срещу шофирането с

...
И днес жителите на Стара Загора протестират срещу шофирането с
Коментари Харесай

Задържаха 18-годишен младеж заради тежката катастрофа в Стара Загора

И през днешния ден жителите на Стара Загора стачкуват против шофирането с висока скорост по улиците на града. Повод за недоволството е тежката злополука в Стара Загора при която лек автомобил опустоши три девойки на тротоар. Едното към момента е с заплаха за живота.

Протестиращите блокираха за към час входа на прокуратурата с настояването да бъдат позволени вътре и да получат информация дали и по кое време е арестуван причинителят. За малко се стигна до повишаване на напрежението.Намеси се и полиция, която не позволи недоволните в постройката.

От прокуратурата оповестиха, че младежът, който опустоши девойките, е арестуван за 72 часа и към този момент му е повдигнато обвиняване. Той е възпитаник и за късото време, от което е водач, има две нарушавания зад кормилото.

" Извършителят е на 18 години, навършени преди няколко месеца, свидетелството за ръководство е от май месец тази година. Опитът му е към 4 месеца като лидер. Предстои разпит, досега не е дал пояснения ", сподели наблюдаващият прокурор Андреан Суков.

" Съгласувано е обвиняване с наблюдаващия прокурор за осъществено закононарушение по член 343. Предвижда се наказване отнемане от независимост от 1 до 6 години и отнемане от право да ръководи МПС ", разяснява прокурорът Таня Димитрова.

По случая са назначени редица експертизи,които би трябвало да потвърдят дали младежът е дрифтил на кръговото кръсъовище. От Прокуратурата търсят още очевидци на случая. Един от тях описа, че в колата с водача е имало и други хора.

Състоянието на едно от девойките остава тежко.Тя е с ампутиран крайник. Двете й приятелки са без заплаха за живота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР