И депутатът от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров разкри в

...
И депутатът от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров разкри в
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: Чакаме от Бойко Рашков конкретни отговори за полицейския тормоз над членове на ДПС, а не внушения и произнасяни от него присъди

И депутатът от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров разкри в Народното събрание следващ случай на тормоз над член на Движението, като зададе въпрос на вътрешния министър Бойко Рашков.

Доц. Чакъров попита по смисъла на кой член от Наказателния кодекс е формиран сигнален протокол на Ибрям Ибрям по време на предизборната акция за вота на 11 юли предходната година. Това стана по време на парламентарния надзор, в който участваше министър Рашков.

Чакъров напомни, че става въпрос за село Бистра, община Алфатар, област Силистра, а Ибрям е общински консултант и общински ръководител на младежкото Движение за права и свободи.

Протокол се сформира по съответен състав от Наказателния кодекс. Във въпросния протокол от полицейските органи е записано, че той е формиран въз основа на задоволително доказателства, без да е посочено, какви са те и без съответно правно съображение, напомни Джевдет Чакъров..

Той изиска от министъра съответен отговор „ и без внушения, и без изговаряне на присъди “.

След като Бойко Рашков не уточни на какво правно съображение е привикан и формиран предупредителният протокол на Ибрям Ибрям, Джевдет Чакъров му напомни, че такива протоколи „ са направени и са формирани, и са накарани хората да подпишат – десетки хиляди “.

Даваме ли си сметка в една предизборна обстановка, какво значи това във връзка с актива, който работи за изборите, попита националният представител и продължи:

„ Това, което казвате господин Рашков, тук от трибуната на Народното събрание – това не са отговори на въпросите, които ние задаваме. Вие по-скоро надали не произнасяте присъди отсам. Обявявате информация и данни, които би следвало да бъдат доказани, само че от устата на един министър на вътрешните работи това никога не подхожда да бъдат изказвани по този метод “.

Чакъров добави, че с внушенията си Рашков основава напрежение измежду хората, които са се впрегнали да работят в предизборната акция.

„ Сигурни ли сте, че крайната цел не е това да има отражение и на изборните резултати? Оставя се усещане, че се подхожда по друг метод към политическите сили и надали освен една-единствена политическа мощ получава упреци, че прави една или друга активност “, съобщи Чакъров.

Той зададе и уточняващ въпрос какъв брой от тези сигнали и подписани предупредителни протоколи са стигнали до съда и какъв брой са случаите, които са финализирани, са с обвинявания. Министър Рашков обаче не даде отговор.

Чакъров му напомни, че в област Силистра има един единствен сходен случай и той е по сигнал, „ който ние сме подали, и фактически този човек беше заловен “.

„ Наистина би трябвало да се борим с пазаруването и продаването на гласове – това е камшик за демокрацията и негатив, тъй че ние сме за това като политическа мощ, само че би трябвало да има правилен и справедлив, а не диференциран метод към всички “, съобщи националният представител от Движение за права и свободи.

Той добави, че има доста съзнателни чиновници в системата на вътрешните работи и „ те си правят работата по този начин, както би следвало да се прави “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР