И близките дни времето ще остане слънчево и по-топло от

...
И близките дни времето ще остане слънчево и по-топло от
Коментари Харесай

Слънце сутрин, бури следобед

И околните дни времето ще остане слънчево и по-топло от нормалното за края на май,но ще има и региони със следобедни превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.

Така беше и през днешния ден – безоблачно начало на деня в цялата страна, само че в часовете към и след обяд се развиваше мощна купесто-дъждовна облачност и в доста региони имаше превалявания и гръмотевични стихии.

Максималните температури остават в необятни граници – от 18° -19° в Шабла и Бургас до 31° в Кюстендил и Сандански, в София - 27°.

През нощта валежи, само че към този момент най-вече слаби, ще има на обособени места в централните и източните региони от страната. Вятърът ще е слаб до сдържан от югоизток.
в Северозападна България - от североизток

Утре ще доминира слънчево време, с повече облаци в следобедните часове в западната половина от страната, само че ще вали основно в планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 31°.

Съществено по-хладно ще се задържи по Черноморието и на следващия ден с оптимални температури сред 18° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Ще духа сдържан югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините, след слънчевото начало, по-късно денем ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще сдържан, с посока от запад-северозапад.

И към времето в Европа. Значителни превалявания от дъжд ще има в Дания, в южната част на Скандинавския полуостров и в страните от Централна Европа. Причината – просторен циклон,който със своята външна страна ще засегне и северната половина от Балканите.

У нас, нараснала възможност за по-интензивни превалявания и гръмотевични стихии има в неделя, когато ще стартира и захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР