И без криза свободата на словото е най-застрашеният вид. Журналистиката

...
Коментари Харесай

Велислава Дърева: И без криза свободата на словото е най-застрашеният вид

И без рецесия свободата на словото е най-застрашеният тип. Журналистиката от дълго време е в Червената книга. Всички празници, свързани със свободата на словото, са свързани с гибелта на публицисти, които са дали живота си за свободното слово. Това е доста трагично.
Това сподели журналистът Велислава Дърева пред БНР във връзка първи май като и празник на вестник „ Дума “ и на левия щемпел.

„ Това са нашите празници – дните, в които почитаме нашите сътрудници, които са починали при извършване на работата си, на нашите сътрудници, на които е трябвало да им се затвори устата, с цел да не кажат истината “, добави тя.

Журналистката съобщи, че „ няма власт в света, която откровено да желае свободно слово “:

„ Всичко е едно тотално двуличие, неистина и лукавство. Всеки ден си залагаме главите. Читателите, феновете, слушателите ни избират всеки ден. Понеже сме привилигировани да приказваме на обществото, носим чудовищна отговорност за това. Затова не може един публицист да си разрешава да угодничи на властта и да се подхилква на нейните простащини “.

По думите ѝ политическите и финансовите упоритости унищожават всичко.

„ Свободата на словото е най-омразното нещо за властта и парите. Свободата на словото не е даденост и би трябвало да се отстоява всеки ден “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР