И аз искам оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев.

...
И аз искам оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев.
Коментари Харесай

Плевнелиев: И аз искам оставката на шефа на ДАНС, правителството ще изкара до 2026 година

И аз желая оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев ". Това съобщи президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев пред bTV.

 

Според него работата на службите ни за сигурност е много противоречива. Доколко ръководителят на ДАНС комфортно си поддава топката с " Възраждане " и вършат политически изявления, запита Плевнелиев, който също желае оставката на ДАНС.

 

Плевнелиев е обезпокоен, че Българската православна черква към момента мълчи по случая за тримата съветски свещеници, обвиняване в шпионаж в интерес на Русия. Той ще е отчаян, в случай че промяната в службите не се случи заради политически аргументи или напън.

 

Плевневлиев уточни, че основият фактор да го има държавното управление е президентът Румен Радев. Всеки, който се заиграе с президента да бутне държавното управление, ще заплати голяма политическа цена, по думите на експрезидента.

 

Той се надява преди ротацията да се върне същинската промяна. Плевнелиев е сигурен, че ще има ротация в кабинета " Денков-Габриел ".

 

Плевнелиев се надява държавното управление да изкара до идващите президентски избори през 2026 година

 

Делян Пеевски си връща на всички, които го хулиха непрекъснато, като завзе ролята на представител на Движение за права и свободи. Това е негово право “, коментира президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), в предаването „ Тази заран “ по отношение на промените в службите.

 

„ В този миг Движение за права и свободи би трябвало да бъдат нужният сътрудник. Докато трансформират тези тежки промени, които имат да се вършат, които се свързани с историческата цел България да влезе в еврозоната и в Шенген, Движение за права и свободи ще имат право да приказват по която си желаят тематика “, сподели той.

 

Според него промяната в службите е належаща. " Съжалявам доста, че няма единение сред проевропейските партии, които поприкрепят кабинета Денков-Габриел. Правил съм такава промяна, реализирал съм цялостен консенсус. Сигурен съм, че той е вероятен. Самият аз ще практикувам напън с всички допустимо канали “, каза Плевнелиев.

 

Борисов постоянно е бил в обстановка да има опция да избира. В последните три години ГЕРБ понесе доста офанзиви, противозаконен арест на водача на партията, и в този момент те се научиха, че такива кандидатури се вадят в последния миг. 

За кмет на София ще търсят подобен профил - на човек, отвън редиците на партията, уверен демократ и европеец. Това съобщи Росен Плевнелиев в ефира на bTV тази заран.

 

" Ще е човек, който има какво да каже и кой да го чуе. Не мога да назова името на този човек, тъй като не желая да направя неприятен подарък. Бил съм в същата обстановка, знам какъв брой беше мъчно това решение. Нека партията да го разгласи, извънредно значимо е за претендента, не за други ", бе отговорът на Плевнелиев в отговор на въпрос кой е изборът на ГЕРБ за кмет на столицата.

 

По информация от ГЕРБ Бойко Борисов се е спрял на бившия директор „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV Антон Хекимян. Изборът, който Борисов е трябвало да направи, е бил доста сложен. Надделяло е това, че кандидатурата на Хекимян е непартийна.

 

" Познавам доста добре и Васил Терзиев. Това е един човек, който е съумял, постигнал е всичко самичък. А тази мръсотия, която се изсипва към него, убива, изключително хората, които съумяват по един почтен метод, както прави той. Това не значи, че неговата борба за София е в забрадка вързана. Нека има една почтена и честна борба, пък най-после българският гласоподавател да реши ", добави още Плевнелиев.

Според него работата на нашите служби е много противоречива.

" Дори и оценките на ДАНС са в несъгласие на закона. В началото на това Народно събрание, когато имаше чуване на ръководителя на ДАНС, с комфортно задавани въпроси, гледах доста деликатно и се потресох от това до каква степен той (Пламен Тончев) комфортно си подаваше топката с " Възраждане ", съобщи Плевнелиев, който също изиска оставката на шефа на ДАНС.

 

" През 2015 година имаше най-мощната хакерска атака, по време на избори, в това число и на изборната комисия. Идеята беше доста ясна - да бъде взривена нашата народна власт и изборите да бъдат нелегитимни. Българските служби бяха в неспособност да дадат рационален отговор. Попитах всички други партньорски служби - англичани, американци, австралийци. И познайте - получих информация от всички други, само че не и от нашите. Като държавен глава съм натискал, желал съм, давал съм да се проверява това направление - Русия, колкото може повече.

 

Специално във връзка с проблема с Руската черква, Плевнелиев съобщи - " това, което повече ме тормози, е реакцията на Българската православна черква, която до този миг мълчи. 

 

Мисля, че промяната е належаща. Съжалявам доста, че няма единение сред проевропеските сили, поддържащи правителството Денков - Габриел. Последната такава промяна на службите се случи под моя напън. До 2013 година нямаше никакви правила, каквито въведохме. И тази реформа е тежка, доста деликатно би трябвало да се реши. Самият аз също ще практикувам своя напън за нея.

 

Това, което би трябвало да се знае, е, че всеки, който се заиграе с Радев, като ретроградна мощ, обслужваща съветския интерес, ще заплати висока цена. Влиянието на президента е огромно - той е назначил безусловно всички началници на службите. Той овладя всички институции в страната. Синхронизира дейностите си и с основния прокурор. Радев е избиран от народа, той е мощна фигура и това ще продължава да бъде по този начин.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР