ХЮСТЪН (АП) — Тексаски съдия отрече опит на републиканците да

...
ХЮСТЪН (АП) — Тексаски съдия отрече опит на републиканците да
Коментари Харесай

Съдия от Тексас се произнесе срещу делото на Републиканската партия, което иска да подмени резултата от изборите през 2022 г. в района на Хюстън

ХЮСТЪН (АП) — Тексаски арбитър отхвърли опит на републиканците да анулира резултатите от изборите в третия по население окръг в нацията, цитадела на демократите това е наранено от напъните на Републиканската партия да диктува метода на гласоподаване.

Загубила претендент на Републиканската партия в правосъдната конкуренция през ноември беше завела дело, призовавайки за нови избори в нейната конкуренция в окръг Харис, където се намира Хюстън. Републиканката Ерин Лънсфорд упрекна за провалянето си неналичието на бюлетини и изказванията, че са били подадени противозаконни гласове.

Но гостуващият арбитър Дейвид Пийпълс постанови в четвъртък срещу нейното искане за нови избори. Решението му пристигна месеци след двуседмичен развой през август, в който нито един гласоподавател на Републиканската партия не даде показания, че не са могли да гласоподават заради проблемите.

Решението е удар върху напъните на водачите на Републиканската партия в Харис Окръгът ще анулира изборните резултати от ноември 2022 година в 17 други локални надпревари. Това следва сходни правосъдни провокации, които станаха все по-чести в цялата страна след неоснователни теории на конспирацията, популяризирани от някогашния президент Доналд Тръмп и неговите поддръжници, които настояват, че президентските избори през 2020 година са били откраднати от поддръжниците на президента Джо Байдън.

Прокурорът на окръг Харис Кристиан Менефи, демократ, сподели в изказване, че окръгът и гласоподавателите са се отдалечили от изборите през 2022 година

„ Радвам се, че съдията удостовери това, което всички знаем от една година. Тези републикански претенденти изгубиха изборите през 2022 година “, сподели Менефи. „ Надявам се, че републиканската партия на окръг Харис също ще продължи напред. “

Изборите се наблюдават деликатно от няколко години в окръг Харис, който има близо 5 милиона поданици, множеството от които са латиноамериканци или чернокожи.

Проблемите включват дълги опашки, дефицит на чиновници в изборните секции и бюлетини, които не са преброени в деня на изборите.

В конкуренцията в центъра на делото Лунсфорд се кандидатира да стане локален арбитър и загуби с повече от 2700 гласа от над 1 милион дали своят вот. Делото беше първото, заведено за резултатите от изборите в окръг Харис през ноември 2022 година, което отиде в съда.

По време на процеса юристите на Лънсфорд твърдяха, че дефицитът на хартиени бюлетини е ориентиран към места за гласоподаване на републиканците. Те също по този начин настояват, че други неточности - в това число забавено отваряне на изборни секции на някои места, погрешно сканиране на бюлетини и несъответстващи прегледи на формулярите, които гласоподавателите попълнят, в случай че има въпроси по отношение на тяхното престояване в окръга - попречиха на хората да гласоподават или разрешиха да бъдат хвърлени противозаконни гласове.

Адвокатите на Тамика Крафт, която завоюва изборите за арбитър в 189-ия областен съд, твърдяха, че делото е част от „ генералния проект “ на Републиканската партия на окръг Харис за оборване на изборните резултати, даже преди изборите да бъдат извършени. Те споделиха, че делото е по-малко за честността на изборите, а по-скоро за партизански напън за отнемане от изборни права на хиляди гласоподаватели.

Адвокатите на Craft твърдяха, че Републиканската партия се пробва да изхвърли бюлетините поради елементарни неточности в документите, попълнени от гласоподавателите, в това число изчезнали пощенски кодове или адреси, написани на неверно място.

По време на разпит от юристите на Craft, един от специалистите на Lunceford призна, че е приключил „ небрежна “ работа и е сбъркал, потвърждавайки, че някои гласоподаватели са дали своят вот нелегално.

След изборите през ноември 2022 г. 21 претенденти от Републиканската партия заведоха каузи, оспорвайки загубите си. Трима от тях са прекратили делата си. Кандидат на Републиканската партия, който загуби конкуренцията си за щатски законодател от региона на Хюстън, имаше настрана предизвикателство за избори през януари от представителя на Камарата на представителите на Тексас.

В допълнение към отхвърлянето на делото на Лунсфорд, Пийпълс също хвърли 15 сходни каузи Четвъртък, остава единствено едно правосъдно дело.

През последните години окръг Харис се трансформира в непрекъсната цел на новите правила за гласоподаване в Тексас и рестриктивните мерки, признати от законодателите на Републиканската партия.

През 2021 година републиканците- следеното законодателно заседание одобри закони, забраняващи автостоянката и 24-часовото гласоподаване. И двете начинания бяха подкрепени от окръг Харис и им се приписа повишение на изборната интензивност.

По-рано тази година законодателната власт одобри два закона, свързани с изборите, които засягат единствено окръг Харис. Единият разрешава на щата да поеме изборите в окръга, в случай че проблемите се появят още веднъж, а другият отстрани висшия избирателен офис на окръга.

Окръг Харис, сходно на огромна част от останалата част от Тексас, преди този момент е дал своя вот за републиканци. Но през последното десетилетие демографските промени в окръга са ориентирани към по-млади поданици и малцинства, групи, които са склонни да гласоподават за демократите, сподели Брандън Ротингхаус, професор по политически науки в университета в Хюстън. Други огромни градски региони на щата, като Далас, Ел Пасо и Сан Антонио, също гласоподават за демократите.

___

Следвайте Хуан А. Лозано в Twitter: https://twitter.com /juanlozano70

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР