Хю Едуардс e водещият Би Би Си, който беше свален

...
Хю Едуардс e водещият Би Би Си, който беше свален
Коментари Харесай

Полицията не откри данни за престъпление на сваления водещ от Би Би Си. Всичко за обвиненията срещу Хю Едуардс

Хю Едуардс e водещият Би Би Си, който беше свален от екран. Това се случи поради изказвания, че в продължение на три години е плащал огромни сума пари на младеж, с цел да му изпраща фотоси със полов темперамент

Това стана ясно от изказване на неговата брачна половинка, откакто до тогава името му беше защитавано в анонимност, до момента в който полицията обяснява случая, а публичната медийна компания прави вътрешна инспекция. В последна сметка управляващите оповестиха, че не са открити данни за осъществено закононарушение и по тази причина няма да се води престъпно следствие.

Твърденията, че водещ на Би Би Си е на 17 години, бяха обявени за първи път от таблоида " Сън " на 7 юли. Тогава изданието цитира майка му, която споделя, че водещият е платил на детето ѝ за фотосите повече от 35 000 паунда за три години.

61-годишният Едуардс е един от най-известните английски телевизионни водещи на вести. Работи в Би Би Си 40 години. 20 от тях са в програмата Ten O`Clock News.

След апели от разнообразни публични лица водещият да излезе от анонимност и да отговори на тези изказвания, в сряда Вики Флинд - брачната половинка на Хю Едуардс, направи изказване от негово име, в което го посочва като водещия, изправен пред тези обвинявания.

" Правя това изказване от името на брачна половинка ми Хю Едуардс след пет извънредно сложни дни за нашето семейство. Правя това най-много от угриженост за психическото му положение и с цел да защитя децата ни ", се споделя в него.

Флинд отбелязва, че брачният партньор ѝ " страда от съществени проблеми с психологичното здраве " и е документирано, че през последните години той е лекуван от тежка меланхолия. По думите ѝ последните събития са довели до нов епизод, поради който Едуардс е постъпил в болница. Тя прецизира, че откакто журналистът има намерение да отговори на обществените изказване, откакто се почувства задоволително добре, с цел да го направи.

Флинд сподели още, че Едуардс за пръв път е схванал за обвиняванията против него преди дни, с което отхвърли изказванията на майката на жертвата, която сподели, че Би Би Си са пренебрегнали казуса.

Генералният шеф на Би Би Си Тим Дейви също удостовери, че с водещия е разговаряно едвам тогава - седем седмици след подаването на първото недоволство.

" При тези условия и като се има поради положението на Хю, бих желал да помоля да се почита персоналното пространство на фамилията ми и на всички останали, попаднали в тези разстройващи събития ", добавя Флинд.

Тя споделя още, че мъжът ѝ " надълбоко съжалява, че толкоз доста сътрудници са били наранени от последните медийни спекулации " и се надява, че това изказване ще постави завършек на това.
Полицейската инспекция
Междувременно профилираното звено на лондонската полиция, което се занимава със случая, заключи че няма осъществено от Едуардс закононарушение. За да стигнат до това умозаключение, детективите са разпитали засегнатите страни, в това число Би Би Си, хипотетичната жертва и нейното семейство.

По-късно Би Би Си излезе с позиция, в която се споделя, че са се срещнали с изказването на полицията и че не има намерение да подхваща по-нататъшни дейности.

" Преди това полицията ни помоли да преустановим личното си следствие, само че в този момент ще го продължим, като подсигуряваме подобаващ развой и задълбочена оценка на обстоятелствата, като не забравяме, че сме длъжни да се грижим за всички участници ", се споделя още в изказването на Би Би Си.

От „ Сън “ също излязоха с позиция, в която се споделя, че репортажът им е бил килнат от останалите издания и изказванията им не допускат престъпна активност.
Кой е Едуардс
Хю Едуардс е роден в Бриджънд, Уелс, през 1961 година Завършва университета в Кардиф и по-късно е разгласен за почетен професор по публицистика там. Смятан е за един от най-високоплатените чиновници на Би Би Си със заплата от над 400 000 паунда годишно.

Живее в Лондон със брачната половинка си и петте си деца. В предишното е казвал, че страда от меланхолия и се бори с това положение.

Едуардс се счита за неразделна част от уелската медийна просвета от десетилетия. Започва работа като публицист в Би Би Си през 1984 година В началото е парламентарен сътрудник от Уелс и води телевизионни вести и радиопрограми.

Той е отразявал събития като погребението на кралица Елизабет II, сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, встъпването в служба на президента Барак Обама и гибелта на Нелсън Мандела.

По-късно взе участие като водещ в утринната неделна дискусионна стратегия на BBC Radio Cymru, наречена Bore Sul, и е съводещ на религиозната стратегия на S4C - Dechrau Canu, Dechrau Canmol.

Неговата работа за Би Би Си Уелс включва още поредицата за настоящи събития " The Wales Report " и предаването за диспути " The Exchange ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР