Hypoport Sofia планира стабилен ръст на екипа си до 100

...
Коментари Харесай

Още две компании от групата Hypoport формират екипи в България


Hypoport Sofia възнамерява постоянен растеж на екипа си до 100 индивида до края на 2024 година
(снимка: Hypoport Sofia)

Технологичната компания Hypoport Sofia възнамерява разширение на активността си в България. След като неотдавна се реалокира в нова офис постройка, финтех разработчикът разгласи присъединение на още две компании от групата, които образуват местни продуктови екипи в София – Hypoport B.V. и Europace.

Hypoport B.V. дава програмен продукт, който оказва помощ на банките да проучват и регистрират “секюритизирани ” или обезпечени кредитни портфейли и да дават отговор на условията на инспекторите и регулаторите. В момента компанията търси.NET и JavaScript програмисти, които да се причислят към локалния екип.

Междувременно компанията търси и Java разработчици за Europace – компанията ръководи най-големия B2B пазар в Германия, предлагащ ипотеки, финансови артикули за здания и персонални заеми. Освен това за екипите на Hypoport Sofia се търсят front-end разработчици, както и QA и Scrum Master специалисти.
още по темата
По същия метод Fundingport, друга компания от групата на Hypoport, към този момент сполучливо включи първите си отдалечени членове на екипа в България. Това направи и FIO Systems, която участва в България от 2002 година и към този момент има към 50 души в продуктовите си екипи.

Hypoport Sofia неотдавна беше хазаин на откриващо събитие за софийската локация с присъединяване на повече от 10 компании от групата на Hypoport. Тя се причисли и към БАСКОМ – Българската асоциация на софтуерните компании, което още една стъпка в приноса ѝ към разрастващата се локална ИТ екосистема.

Hypoport към този момент има 7 продуктови екипа, работещи в България, и общо към 60 чиновници. Компанията ще продължи да влага в локални български гении и ще търси постоянен напредък през идващите години, като възнамерява да доближи екип от към 100 експерти до края на 2024 година, заяви Янис Шефер, ръководещ шеф на Hypoport Sofia.

“В момента има към 15 отворени позиции за разработчици и QA и Scrum Master специалисти с към този момент насъбран опит, както и на старши позиции. Ние също по този начин търсим младши разработчици, които могат да усъвършенстват своите умения и да се развиват като експерти, до момента в който Hypoport пораства в страната “, добави Шефер.

Hypoport Sofia е част от интернационална мрежа, която създава новаторски решения за кредитния и застрахователния бранш, както и за бранша на недвижимите парцели. София е интернационална локация за немската корпорация, която стана част от MDAX през 2021 година (индекс за дребни и междинни компании) на Франкфуртската фондова борса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР