Хвича Кварацхелия е най-обсъжданото име на футболист на Ботуша това

...
Хвича Кварацхелия е най-обсъжданото име на футболист на Ботуша това
Коментари Харесай

Марадона ли? Ето го новият бог на Неапол

Хвича Кварацхелия е най-обсъжданото име на футболист на Ботуша това лято. Грузинецът пристигна в Наполи за 10 милиона евро от Динамо Батуми. Преди това той е играл за Динамо Тбилиси, Локомотив Москва, Рубин (вкарва още в дебютния си мач против московчани) и Динамо Батуми.

Хвича играе все едно е основан за Наполи и Серия А: за 3 месеца той към този момент означи повече, в сравнение с през първите си два сезона в Рубин (8 против 7), направи 10 асистенции и издигна тима на Спалети до първото място.
-->
Италия Меле, кореспондент на Canale 8 :

„ Хвича не искаше да му дадат преводач и незабавно се зае да учи италиански “

О, да, през днешния ден цяла Грузия поддържа Наполи, доста грузинци идват на мачовете на Квара. В същото време Квара не искаше да получи преводач и незабавно се зае с проучването на италиански - това демонстрира огромна просветеност и професионализъм.

В елементарния живот Хвича е спокоен човек: върви малко, работи доста. Той е доста концентриран и неутолим във връзка с ученето: не приказвам единствено за езика, само че и за новата просвета и новите тактически условия.

Възхищавах се и на неговия атлетизъм. Знаех, че е феноменално техничен, само че не допусках, че има толкоз мощни крайници.

Страхотно е, че бързо се откри в Италия и незабавно се появи като футболист с шампионски упоритости.

Винченцо Толи, почитател на Наполи:

Хвича е антизвезда. Не като днешните футболисти "

Хвича е елементарен човек. Не като днешните футболисти. Бих го нарекъл антизвезда. Без татуировки, без красива прическа. Не популяризира персоналния живот.

В същото време той е изумително отворен към неаполитанците, към почитателите на Наполи. Не отхвърля фотоси и подписи. Това е високо ценено от нас.

Имах шанса да го видя онлайн за първи път на стадион " Диего Армандо Марадона " в августовския мач с Монца (4:0 с удар в сглобката на врата) и от този момент се влюбих бясно в този футболист.

Умберто Киариело, публицист за Canale 21 и Radio Napoli Centrale :

„ Хвича е неповторим. Каква мощ и лекост в краката! "

Честно казано, до това лято въобще не го познавах. Мислех, че е просто обещаващ състезател, който беше заловен от спортния шеф Кристиано Джунтоли. И ме заинтригува спокойствието на Спалети на фона на обстоятелството, че този малко прочут юноша трябваше да размени самия Инсиние.

Но след първата подготовка на лагера в Димаро разбрах, че това е индивидът. Каква мощ и в това време лекост в краката! Ненапразно в този момент се къпе в любовта на неаполитанците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР