Хванаха мъжа, стрелял по знакова сграда в Бургас, съобщиха от

...
Хванаха мъжа, стрелял по знакова сграда в Бургас, съобщиха от
Коментари Харесай

Заловиха мъжа, стрелял по хидрометеорологичната обсерватория в Бургас

Хванаха мъжа, стрелял по знакова постройка в Бургас, оповестиха от полицията.

В резултат на взаимните полицейски дейности на чиновници от Първо и Пето Районно ръководство по повод случая, при който по постройката на Хидрометеорологична обсерватория, ситуирана в Морската градина - по позната като " Духтевата къща ", са нанесени материални вреди в резултат на пукотевица, е открит причинителя на действието.

Това е 31-годишен престъпно проявен бургазлия, който е арестуван за период до 24 часа. Установени са и всички лица, съпричастни към действието. Образуваната по случая кореспонденция е докладвана в прокуратурата и работата по случая продължава.

Припомняме, че казусът е от 1 януари. Служителят, който застъпва тогава на промяна в обсерваторията, открива две дупки в прозорец на първия етаж, четири - по фасадата, открити са и сачми.
свързани новини5416на 26.12.2019
Хидрометеорологичната обсерватория се обитава в Духтевата къща, която е един от бургаските знаци. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев.

Под неговите грижи през предишния век са се развивали и разраствали Морската градина, както и доста от парковете в София. През последните 10 години Община Бургас два пъти прави съществени поправки в Духтевата къща, с цел да я запази за поколенията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР