Хунтата в Мианма реши да ограничи възможността политическите партии да

...
Хунтата в Мианма реши да ограничи възможността политическите партии да
Коментари Харесай

Хунтата в Мианма ограничава контактите между политическите партии и чуждестранни организации

Хунтата в Мианма реши да ограничи опцията политическите партии да контактуват с чужденци или задгранични организации, поради приближаването на изборите следващата година, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Югоизточноазиатската страна е обхваната от безредици и стопанската система ѝ отбелязва спад от преврата през февруари предходната година, с който беше свалено държавното управление на Аун Сан Су Чжи.

Миналата година хунтата анулира резултатите от парламентарните избори, извършени през 2020 година, извоювани изрично от Национланата лига за народна власт на Аун Сан Су Чжи. Като причина бяха посочени съмнения за измами, въпреки че съгласно интернационалните наблюдаващи изборите са минали добре.

Вчера изборната комисия, формирана от членове на хунтата, заяви, че 92-те позволени политически партии ще би трябвало да желаят позволение, в случай че желаят да се срещат с задгранични лица или организации.

" Политическите партии би трябвало да съблюдават закона. Ако не го вършат, разрешителното, обещано на тази партия, ще бъде анулирано ", предизвести комисията. Освен това тя упрекна задгранични посолства и неправителствени организации в интервенция в изборите през 2020 година.

Политическите партии в Мианма стачкуваха против новия декрет. Сое Тура Тун, някогашен народен представител на НЛД, дефинира решението като антидемократични и незачитащо свободата на събиране.

Ко Ко Гий, ръководител на Партията на народа, дефинира решението като невиждано и съобщи, че то не предвещава нищо положително за възможностите идващите избори да са в действителност демократични. " Смятаме, че тяхното деяние ще нанесе обилни вреди на доверието, което народът и интернационалната общественост изпитват във връзка с идващите избори и демократичната система ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР