Хуморът касае две неща. Едното е широтата на духа и

...
Хуморът касае две неща. Едното е широтата на духа и
Коментари Харесай

Стендъп комедиантът Надя Брайт: Ако шегата трябва да се обяснява, значи някой е тъп – или аудиторията, или този, който я прави

Хуморът касае две неща. Едното е широтата на духа и способността да се веселиш. Другото е интелигентността. Когато едното го няма, мъчно може да има комизъм. Това сподели радиоводещият и стендъп комик Надя Брайт в изявление за " Фокус ".

Дали човек има комизъм и какъв е той зависи от доста фактори. Един от тях е средата, в която той е израсъл, изясни тя.

" Когато хората нямат чувство за света, да се засмиват на нещо, тогава става по-трудно “, добави комедиантът. 

Хуморът съгласно нея е флуиден. " Голямо значение има подтекстът, в който се споделя една смешка. Когато споделям нещо на шоу, там към този момент има основано въодушевление, хората са в подтекста на това, което споделям, т.е. там е смешно “, изясни Надя Брайт.

Според нея, с цел да е смешна една смешка, в нея би трябвало да има доза истина. Но не би трябвало да има пояснения за какво една смешка е смешна – или се засмиваш, или не, безапелационна е тя. " Ако шегата би трябвало да се изяснява, значи някой е тъп – или аудиторията, или този, който прави шегата “, безапелационна бе тя.

" Ако преглеждаме хумора като творчество е добре да сме разнообразни и да го одобряваме по друг метод, да има доста разнообразни хора, които се пробват да вършат комизъм и за тях да има подиуми. По този метод излиза по-доброто, по този метод се развиваме. В изкуството би трябвало да вършим и неща, които не стават, с цел да забележим кое не става и за какво. Това, което мен ме тормози, е, че няма огромно многообразие. Има доста хора, които вършат доста битови смешки. Много от тях са смешни. Има доста хора, които се пробват, само че някак си няма някакви ярки разлики. Иска ми се това доста количество да е и разнообразие в качеството “, разяснява стендъп комедиантът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР