Хумор, самообладание, откровеност и естественост - стилът на най-възрастната депутатка,

...
Хумор, самообладание, откровеност и естественост - стилът на най-възрастната депутатка,
Коментари Харесай

„Тя се оказа голям образ.“ Как Мика Зайкова „открадна шоуто“ в НС

Хумор, хладнокръвие, искреност и непринуденост - стилът на най-възрастната депутатка, която откри съвещанието на новия парламент

Новият парламент има своето изобретение - Мика Зайкова от „ ИТН “. На нея по право като най-възрастна се падна да води първото съвещание за известно време. И тя изцяло „ открадна шоуто “.

Направи го със хладнокръвие, възприятие за комизъм и самоирония при някои механически гафове, с естествено наличие и доста колоритно.

„ Тя се оказа огромен облик “ , беше една от най-честите реплики за стила " „ Зайкова “, в който множеството мнения в обществените мрежи видяха връщане на човечността в Народното събрание.

Ето и някои от определените ѝ реплики по време на нейното малко, само че запаметяващо се председателстване:

„ Нека народът види, че народните представители в 45-ото национално заседание са хора с положително въодушевление. Неуморимият господ на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото национално заседание, за което съм доста щастлива и нека съм добра орисница “, стартира Зайкова късото си встъпително слово.



По време на съвещанието пристигна известието, че министър председателят Бойко Борисов е подал документално оставката на кабинета си. Зайкова оповести този факт, само че не спести и чистосърдечния си коментар.

„ Не искам да разясня, само че това или е позор пред народа и пред вас да пристигна тук и да си подаде оставката, или е неуважение - неуважение към тази институция. Все отново сме парламентарна република. И по този начин, дано продължим нашата работа... “

„ Благодаря ви, госпожо Атанасова, за програмната тирада “ - по този начин се обърна Мика Зайкова към Десислава Атанасова след проточилото се ревю на депутатката, която приказва при откриването от името на парламентарната група на ГЕРБ.

„ Не можах да схвана вашето отвращение. Нима не сме най-бедните. Нима България не е страната с единствена минимална работна заплата под 400 евро. Нима нямаме 8,1% разлика сред небогати и богати. Айде да си приказваме истината ", репликира тя митингите на групата на ГЕРБ след изявлението на Мая Манолова.



„ Време е да изберем ръководител и аз малко да си умря. “ С тези думи Мика Зайкова откри процедурата по желание на ръководител на новия парламент.

Тя не се тормози от дребни гафове при гласуването, търсеше помощ по какъв начин да върви процедурата с самопризнание „ нали съм нова “, различен път чистосърдечно изясни - „ нещо ми се заплетоха очилата “...

А до момента в който депутатите даваха гласа си за двете кандидатури, при едно закъснение тя попита: „ Нима всички сте „ за “, и се смя дълго и заразително.

Снимка: Веселин Боришев
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР