Хуманитарната служба на ООН изрази загриженост относно военните действия в

...
Хуманитарната служба на ООН изрази загриженост относно военните действия в
Коментари Харесай

ООН: Рафах е тенджера под налягане на отчаянието

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации изрази угриженост по отношение на военните дейности в Хан Юнис, които принудиха още хора да избягат в Рафах в южната част на линията Газа, оповестява " Ройтерс ".

Агенцията назова граничния град като " тенджера под налягане на отчаянието ".

На този декор Израел се готви да настъпи във войната си против Газа пó на юг , покрай границата с Египет, където множеството поданици на анклава са потърсили леговище от израелската атака.

" Искам да подчертая нашата дълбока угриженост по отношение на ескалацията на военните дейности в Хан Юнис, която докара до увеличение на броя на вътрешно разселените хора, търсещи леговище в Рафах през последните дни ", съобщи Йенс Лаерке, представител на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.
 Агенцията за палестинците може да приключи активността си до края на февруари
Агенцията за палестинците може да приключи активността си до края на февруари

Агенцията остава най-голямата организация за оказване на помощ в района

Над половината от 2,3-милионното население на Газа е потърсило леговище в региона - най-вече в спонтанни палатки и публични здания.

" Рафах е тенджера под налягане на отчаянието и се опасяваме от това, което следва ", уточни Лаерке.

Жителите на Газа оповестиха, че израелските сили са блъснали региони към лечебните заведения в Хан Юнис и са ожесточили офанзивите покрай Рафах.

" Хан Юнис също все по-често е обект на офанзиви и е шокиращо да чуем за тежките боеве наоколо до лечебните заведения, които заплашват сигурността на медицинския личен състав, ранените и болните, както и на хилядите вътрешно разселени хора, търсещи леговище там ", съобщи Лаерке.

" Хамас " приключва огъня единствено при заричане на Израел да спре войната

Палестинската формация обмисля първото съответно предложение за дълготрайно помирение в Газа

Отделно, по оценки на УНИЦЕФ 17 000 деца в Газа са били непридружени или отделени от фамилиите си по време на спора, който стартира на 7 октомври след офанзивите на " Хамас " в Южен Израел.

Смята се, че съвсем всички деца в анклава се нуждаят от поддръжка за психологичното си здраве.

" Те демонстрират признаци като извънредно високи равнища на непрекъсната тревога, загуба на вкус. Не могат да спят, имат прочувствени прояви или изпадат в суматоха всякога, когато чуят бомбардировка ", изясни Джонатан Крикс, началник на връзките на УНИЦЕФ за окупираните палестински територии.

" Преди тази война УНИЦЕФ изчисляваше, че 500 000 деца към този момент се нуждаят от поддръжка за психологичното здраве в Газа. Днес считаме, че съвсем всички деца се нуждаят от тази поддръжка и това са повече от 1 милион деца ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР