Хуей Ка Ян някога е бил един от най-богатите и

...
Хуей Ка Ян някога е бил един от най-богатите и
Коментари Харесай

Да изгубиш 93% от богатството си - председателят на Evergrande, който някога имаше $42 милиарда

Хуей Ка Ян в миналото е бил един от най-богатите и авторитетни персони в Китай. В днешно време положението на ръководителя на China Evergrande Group доста е намаляло. Богатството му се стопи с 3 милиарда $ от тогавашните от 42 милиарда $. Някога той това положение го слага на второ място по благосъстояние в Азия съгласно Bloomberg Billionaires Index.

Милиардерът се оказва все по-изолиран политически, като последният сигнал за това идва от Китайската национална политическа консултативна конференция, елитна група, включваща държавни чиновници и най-големите имена в бизнеса. Той беше част от политическия съвещателен орган от 2008 година, само че предходната година не бе поканен да не участва на годишния конгрес, откакто неговата имотна империя се срина.

Това ясно демонстрира изменящото се отношение на Китай към строителните бизнесмени, доста от които са изпаднали в недружелюбност на фона на дългогодишна рецесия с недвижимите парцели.

За първи път Evergrande изпадна в несъблюдение на доларови облигации през 2021 година и има над 16 милиарда $ неизплатени доларови банкноти. След като пропусна няколко самоналожени крайни периода за даване на прелиминарен проект за преструктуриране, тази седмица тя предложи нов проект за преструктуриране.

Акциите на компанията бяха спрени за съвсем година, откакто компанията не съумя да регистрира резултати за 2021 година, а PwC подаде оставка като неин инспектор.

Друга жертва на рецесията Powerlong загуби над 80% от цената си от пика си през 2021 година

Петте най-богати имотни магнати в Китай са изгубили общо към 65 милиарда $ през последните две години, по калкулации на показателят на благосъстоянието на Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР