Художникът Михаил Вучков претворява картините на Владимир Димитров-Майстора, като използва

...
Художникът Михаил Вучков претворява картините на Владимир Димитров-Майстора, като използва
Коментари Харесай

Художник претвори картини на Майстора с транссексуални модели

Художникът Михаил Вучков претворява картините на Владимир Димитров-Майстора, като употребява трансеексуални модели. Изложбата е озаглавена " Другите българки " и ще бъде показана на 8 март от 19 часа в пространството за културни събития " The Steps ". Проектът му е получил и 10 000 лв. от „ Национален фонд просвета “.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Mísho (@misho.vuchkov)

 

Това обаче провокира доста остра реакция и рецензия от страна на художници и ценителите на изкуството. Някои от тях даже дефинираха работата на младия художник като „ замяна на изкуството “.

„ Не мисля, че можем да приказваме за замяна на изкуството. Най-важното в изкуството е чувството и персоналната връзка “, сподели Михаил Вучков пред bTV.

 

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Mísho (@misho.vuchkov)

 

За него по никакъв начин не е било елементарно да откри моделите, които вземат участие в фотосите. Голяма част от транссексуалните хора в България се тормозят да се разкрият, с цел да не бъдат атакувани. Именно това е повода Вучков да се насочи точно към тази група.

Сред транс дамите, които застанаха пред обектива му, е и Мелиса, която преди се наричаше Тихомир и стана известна около „ Фермата “.

„ Отношението към транс хората е като това към дамите в XIX век “, споделя Вучков добавя, че точно затова е решил да размени женските персонажи от картините на Майстора с транс дами.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР