Хубавото е, че вече няма да има съветски войник в

...
Хубавото е, че вече няма да има съветски войник в
Коментари Харесай

Мирчев: Вече няма да има съветски войник, с високо вдигнат автомат в ръката да ни напомня кой кой е

Хубавото е, че към този момент няма да има руски боец в центъра на София, който се извисява над всички останали монументи, с високо вдигнат автомат в ръката да ни припомня кой кой е. Това сподели пред News.bg депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Ивайло Мирчев за демонтажа на Паметника на Съветската войска от центъра на София.

Той изясни, че не би поставил като триумф или крах демонтажът на МОЧА, тъй като по този начин или другояче събитието се чакало от 34 години. Паметникът би трябвало да отиде в Музея за социалистическото изкуство и там, който желае да го види, да го прегледа и самичък да реши до каква степен монументът е бил съответен. Теренът на музея обаче трябвало да се разшири, тъй като нямало място в него и всички хора, които обичат или желаят да видя руското минало, могат да го видят там и да го прегледат на мира.

В ПП-ДБ нямат терзания от поръчките на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", които оповестиха, че сезират изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов за демонтажа на МОЧА, тъй като също така става въпрос просто за реституция и пренасяне на един монумент - нищо друго. Българска социалистическа партия и другите опозиционни партии се пробват да обяснят по какъв начин надали не паметникът е бил опустошен или грозно нарязан, само че монументът бил демонтиран по метода, по който е инсталиран - в основата си той е напълно злепоставен, акцентира Мирчев.

Той посочи, че Столична община би трябвало да реши какво да има на мястото на Паметника на Съветската войска. " Аз съм родом от Добрич, там има страховит монумент на хан Аспарух. От много години пребивавам в София и ми е необичайно, че в София няма монумент на хан Аспарух, само че това би трябвало да се реши от жителите и от Столична община. Столична община сама ще откри, по който да има консенсус, това е центърът на София, само че уповавам се да е по-красиво и да няма руски боец с шпаги в ръката ", сподели още Мирчев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР