Хубаво е, но не е готово“. Това е становището на

...
Хубаво е, но не е готово“. Това е становището на
Коментари Харесай

Комисията LIBE в ЕП приветства реформите у нас, но остава умерен оптимист за тяхното изпълнение

„ Хубаво е, само че не е готово “. Това е мнението на представителите на Комисията по цивилен свободи и правораздаване към Екологичен потенциал във връзка с промяната в правосъдната система. След посещаване в София членовете и обясниха, че поръчките за промени са в вярната посока, само че с цел да се направи оценка, би трябвало да се видят резултати.
В същото време тези промени не трябва да подсигуряват имунитет за предишното. Говорихме с доста хора и това е нещото, което желаят.
Клеър Дейли, народен представител в Европейския парламент
Всички правосъдни каузи и следствия, свързани с закононарушения в предишното би трябвало да продължат. Особено, когато са наранени публични лица от най-високите етажи на властта. Не би трябвало да има безотговорност.
Софи инт Велд, народен представител в Европейския парламент

В мнението на Венецианската комисия огромна част от предложенията за промени в конституцията не са добре стимулирани и остава подозрение дали прокуратурата няма напълно да попадне под политическа взаимозависимост. Остава отворен въпросът и за изтеклия мандат на Висш съдебен съвет.

„ Главният прокурор и прокуратурата, в случай че се одобряват тези оферти, ще бъдат по политическо въздействие. Прокуратурата би трябвало да бъде виновна, само че пред съда, а не пред политиците “, счита Елена Йончева.

Правосъдният министър Атанас Славов към този момент съобщи, че в българската политическа среда препоръчаният модел ще бъде най-работещ. По отношение на участието ни в Шегнен евродепутатът от Нидерландия Софи инт Велд още веднъж акцентира, че България и Румъния от дълго време дават отговор на условията.

„ Запозната съм с политическата конюнктура в Нидерландия. Тя няма нищо общо с България и Румъния. Те извършват критериите за влизане в Шенген и точка. Трябва да ви одобряват. Не може това да се съчетава с политическа търговия “, уточни Софи инт Велд.

Евродепутатите показаха и рецензии по отношение на собствеността на медиите у нас, защото описите със притежатели не се обновяват и тези, медии, чиято благосъстоятелност е незнайна, не се глобяват.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР