Хубаво българско вино в съчетание с вкусна храна и още

...
Хубаво българско вино в съчетание с вкусна храна и още
Коментари Харесай

Вино и гурме в Стария Пловдив

Хубаво българско вино в комбиниране с вкусна храна и още богата културно-образователна стратегия предлага Пловдив този уикенд на своите посетители. За пета поредна година в Стария град се организира двудневния фестивал „ Вино и гурме ", а упованията на уредниците са посетителите да надвишават 9000.

Танцьорите от фолклорна групировка „ Елика " съпроводиха персонално посетителите на всичките девет местоположения в Стария Пловдив, където се организират дегустациите на вино. Двудневният винен тур, комбиниран с качествена храна, е част от майските събития в европейската столица на културата. Освен пловдивчани и доста туристи от целия свят пробват виновността от локални сортове.
Свен, екскурзиант от Швеция: Всъщност повода да сме в Пловдив е тъкмо този фестивал на виното. Мисля, че качеството на българското вино е много високо.
След слабите резултати за туристическия поток в Пловдив от началото на годината, очакванията за растеж през пролетно-летния сезон са огромни.
Любозар Фратев, Съвет по туризъм - Пловдив: Първото тримесечие не беше изключително положително за града, само че то е едно предизвикателство за нас, към този момент април месец сподели положителни резултати, имаме богата стратегия и считам, че доста бързо ще се възвърне един обичаен растеж, двуцифрен, на туристите тази година.
Тази година специфичната премия на журито получи вино от дребна маза край село Тополово.
Никола Чорбаджиев - производител: Ние не можем да се конкурираме с огромните винарски мазета, които създават всеобщо и по тази причина акцентираме на нещо по-специфично, нещо по-интересно.
Отличеното вино е розе купаж от памид, мерло и каберне совиньон. Фестивалът продължава през днешния ден до 18 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР