Huawei разкритикува американските власти и техните „безпочвени“ обвинения, че китайската

...
Huawei разкритикува американските власти и техните „безпочвени“ обвинения, че китайската
Коментари Харесай

Huawei: 170 държави ни вярват, само не и Америка

Huawei разкритикува американските управляващи и техните „безпочвени“ обвинявания, че китайската компания е рискова за сигурността на страната. Описвайки себе си като „100 % благосъстоятелност на чиновниците си“, Huawei твърди, че не съставлява заплаха за сигурността на нито една страна и в никакъв случай китайските служби не са опитвали да се намесят във взимането на решения и бизнеса ѝ.

„Повече от 170 страни ни имат вяра и нито един мобилен оператор не е имал проблеми с нашата техника“, споделя компанията, отхвърляйки всички обвиняване като „просто неверни“.

През февруари пет американски специфични служби заеха невиждана взаимна позиция против китайските Huawei и ZTE. Тогава Централното разследващо ръководство, Федералното бюро за следствие, Агенцията за национална сигурност и още три служби излязоха с публично мнение пред Сената за заплахата от задграничен шпионаж посредством потребителската електроника, внасяна в Съединени американски щати.

Специално внимание се обърна на новите 5G мрежи и сериозната инфраструктура.

Преди седмица Федералната комисия за връзки на Съединени американски щати разгласи проект да забрани на американските оператори да употребяват държавни средства за закупуването на артикули на Huawei.

Според компанията обаче, сходно решение ще бъде в ущърб най-много на потребителите в отдалечените региони.

„Американските управляващи не би трябвало да базират законодателните си решения на спекулации и слухове“, безапелационни са китайците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР