Huawei планира да премести центъра си за научноизследователска и развойна

...
Huawei планира да премести центъра си за научноизследователска и развойна
Коментари Харесай

Huawei търси база в Европа

Huawei възнамерява да реалокира центъра си за научноизследователска и развойна активност от Съединените щати в Канада и да стартира произвеждане на мобилно мрежово съоръжение отвън Китай. По-специално компанията има намерение да построи нова фабрика в Европа за 5G съоръжение, заяви канадското издание The Globe and Mail, базирайки се на създателя на Huawei Рен Шенфей.

Откривайки индустриални мощности отвън Китай, управлението на Huawei чака да понижи опасенията по отношение на сигурността на своите артикули, провокирани от изказвания на американски държавни чиновници. Huawei изрично отхвърля изказванията на Вашингтон, че 5G технологията на компанията може да се употребява за шпионаж в интерес на държавното управление на Пекин.

В същото време Ройтерс цитира осведомени източници, съгласно които американското държавно управление обмисля стягане на глобите против Huawei, тъй като макар ограниченията, подхванати от Вашингтон, доставките на съставни елементи за китайската компания не са спрени.

След като през май тази година Министерството на търговията на Съединени американски щати сложи Huawei в „ черния лист “, компанията на процедура загуби опцията да закупува хардуер и програмен продукт от САЩ без позволение на формален Вашингтон.

Междувременно The Wall Street Journal заяви, базирайки се на специалисти, че Huawei към този момент може да създава смарт телефони без съставни елементи от Съединени американски щати, заменяйки ги с съставни елементи от други източници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР