Huawei към момента е силно изолиран от западните си партньори,

...
Huawei към момента е силно изолиран от западните си партньори,
Коментари Харесай

Google: забраната на Huawei e опасна за всички

Huawei все още е мощно изолиран от западните си сътрудници, откакто държавното управление на Съединени американски щати наложи възбрана на търговията на американски компании с китайския колос.

Това накара Huawei да ускори работата по развиването на лична опция на Аndroid, без да е несъмнено дали това е в диапазона на опциите на компанията.

В края на седмицата обаче Гугъл излезе със мнение, съгласно което принуждаването на Huawei да сътвори опция на Android е по-опасно начинание, в сравнение с повдигането на наложените ограничения.

Financial Times заяви, че през последните седмици висшестоящи чиновници на Гугъл са се пробвали да лобират за ограничението или цялостното анулиране на възбраните.

От Гугъл настояват, че, в случай че Huawei фактически сътвори опция на Android, тя ще съставлява лесна цел за даже най-неспособните хакери и ще е необятно отворена врата за следене от страна на Китай.

Именно връзката на китайското държавно управление с Huawei бе изтъкната като съществена причина за наложените рестрикции от страна на Съединени американски щати.

Към момента наподобява съвсем невероятно Huawei да успее да пусне лична операционна система за смарт телефони и най-вероятно ще би трябвало да сътвори хибридна версия на Android, разчитайки на код и логаритми на Гугъл, които не са обект на възбраните. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР